Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a anunțat, într-o conferință de presă, că a avut discuții cu potențiali investitori care ar putea face la Suceava, în zona aerogării, un hub aeronautic. Astfel s-ar creea multe posibilități pentru oamenii locului, întrucât ar putea fi făcute exporturi de marfă, iar Bucovina s-ar dezvolta mai repede.

De asemenea, Nechifor a punctat că infrastructura rutieră din Bucovina lasă de dorit, iar mari minuni nu se vor întâmpla într-un viitor apropiat, ceea ce înseamnă că ar trebui profitat la maxim de aeroport și de dezvoltarea economică în jurul acestuia.

„Am avut discuții, la București, cu potențiali investitori care să deschidă la Suceava o variantă de hub aeronautic și pe zona cargo și pe zona transport pasageri. Discuțiile nu sunt doar de acum, au avut loc și când eram președinte al CJ Suceava și construiam Aeroportul de la Suceava. Atunci ne-am bazat pe dezvoltarea Aeroportului, pe care atunci, în 2016, o vedeam cu construcția unui nou terminal, atât pe partea de pasageri, cât și pe partea de cargo. Din nefericire, din 2016 și până acum nu s-a mai întâmplat nimic în acest sens, adică aerogara a rămas aproape la fel cum am predat-o. Numărul de curse nu a crescut, ba chiar s-au pierdut și câteva destinații, pentru că nu se mai zboară la Torino, la Verona și nici la Veneția. Doar cu charterele de vară și cu singura destinație adusă în plus, spre Memmingen, nu facem mare lucru. Există în continuare un potențial uriaș pe această zonă de hub aeronautic pentru că, încadrarea Sucevei într-un climat favorabil ar putea să ne dea șansa să putem deschide Aeroportul și pentru trafic internațional de mărfuri”, a explicat deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Deputatul a subliniat că pe structura actuală a aeroportului sucevean nu se pot face în același timp și transport de marfă și de pasageri, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă loc modernizări și extinderi. De altfel, Nechifor a precizat că sunt bune și simfoniile, rapsodiile și colocviile, însă ar fi utile și investițiile.

În ceea ce privește intenția președintelui Flurur de a face transport de marfă spre Qatar, Nechifor a precizat că „Flutur nu a dus miei în Qatar, nici măcar sub formă de căciulă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.