Deputatul PRO România Cătălin Nechifor susține că  Guvernul pregătește o șpagă de 1.470.263.000 lei, aproximativ 310 milioane Euro, pentru autoritățile locale.

„Astăzi s-a publicat proiectul de rectificare bugetară, iar în anexa 4, guvernul și-a pregătit bani pentru cumpărarea primarilor, înaintea alegerilor prezidențiale. Plasate sub titlul de sume rezervate, care se vor aloca separat prin hotărâre de guvern, cele 310 milioane de Euro sunt semnul clar al disperării. Așa ceva nu s-a mai făcut de foarte multă vreme, nu există criterii, nu există transparență, există doar speranța că dând ceva bani primarilor vor obține și voturi la alegeri”, a transmis Cătălin Nechifor.

Potrivit deputatului sucevean, mai grav este că în rectificare Guvernul propune alocarea sumei de doar 1.167.419 pentru echilibrarea bugetelor locale, conform legii, transparent, dar își rezerva suma de 1.470.263 pe care să o împartă după bunul plac ulterior.

„Acest lucru, după părerea mea, nu este altceva decât trafic de influență și dare de mită în forma continuată. Doar că e prima oară când mita depășește 55%. Ați mai doborât un record”, a mai transmis deputatul Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.