Deputatul Cătălin Nechifor, liderul Pro România Suceava, este de părere că senatorul PSD Ioan Stan ar putea fi acuzat de trafic de influență sau uzurpare de funcții publice guvernamentale după ce a declarat că i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă păstrarea Silviei Boliacu în funcția de subprefect de Suceava.

Cred că ar fi important ca domnul Stan să vină cu câteva explicații, pentru că mi-e teamă că ar putea cineva să tragă concluzii că e un trafic de influență sau uzurpare de funcții administrative și guvernamentale. Citisem că domnul Stan ar fi blocat niște Hotărâri de Guvern, cea cu privire la schimbarea subprefectului din funcție. Dacă luăm puțin legislația la bani mărunți vedem că premierul vine în fața cabinetului spre a adopta acea Hotărâre de Guvern la propunerea ministrului de Interne. Ori domnul Stan nu e nici ministru de Interne, nici membru în cabinetul Dăncilă”, a transmis deputatul Cătălin Nechifor.

Acesta i-a cerut senatorului Stan să dea clarificări, să explice cum de s-a ajuns în situația de a adopta o Hotărâre de Guvern prin care s-a schimbat subprefectul la Suceava și s-a revenit ulterior.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.