Deputatul Cătălin Nechifor a vorbit despre candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, candidatură care va fi susținută de Pro România.

Suntem un partid destul de tânăr. Avem un an și ceva de existență, am trecut printr-o singură tură de alegeri, la europarlamentare, și cred că ceea ce am decis în urmă cu foarte puțin timp, să susținem un candidat independent, pe Mircea Diaconu, e un proiect așteptat. Am văzut multe reacții de la cei care ar fi trebuit să tacă, care au fost responsabili pentru viața noastră în ultimii 30 de ani, care s-au trezit să atace un astfel de om precum Mircea Diaconu, care are în spate o carieră remarcabilă în actorie, dar și un mandat de membru al Parlamentului European, și care vine cu un alt mod de a face politică”, a declarat liderul Pro România Suceava.

Potrivit lui Cătălin Nechifor, Mircea Diaconu nu este candidatul Pro România, nu este membru de partid și nu va fi membru de partid.

Mircea Diaconu nu se subordonează intereselor noastre, ale nimănui din Pro România. Ceea ce am început să construim, în această formulă de alianță electorală, pe care ne-o dorim mai largă, este de fapt un suport politic și logistic pe care încercăm să i-l oferim unui care despre care eu cred că merită toată atenția noastră și cred că merită și votul.
Am văzut la Mircea Diaconu foarte mult bun simț, ceea ce în România e tot mai greu de găsit. Am văzut foarte multă simplitate, care e foarte greu de găsit pentru că, dacă ne uităm la restul peisajului politic vedem foarte multă aroganță, foarte mult dispreț, vedem cuvinte frumoase citite de pe hârtie. Mircea Diaconu a ajuns să joace pe scena națională un rol care poate să dea șansa și României la un nou început, la un restart”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

Pro România îl susține pe Mircea Diaconu la prezidențiale, acesta urmând să își păstreze statutul de independent, dar să aibă susținerea formațiunii, a anunțat Victor Ponta la începutul acestei săptămâni.

Îl vom susține pe candidatul independent Mircea Diaconu la prezidențiale. Am avut o discuție cu domnul Diaconu. Nu vrem să îl facem din candidat independent candidat politic, nici el nu vrea să se implice în viața politică a Pro România”, a anunțat Victor Ponta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.