Deputatul PRO România Cătălin Nechifor susține că, neexistând un proiect concret, nu sunt șanse ca moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă să treacă.

„PRO România nu a semnat textul moțiunii, nici nu am fost consultați asupra textului, dar vom vota săptămâna viitoare toți parlamentarii pentru moțiune. E un lucru simplu de înțeles. E absolut nevoie ca România să aibă un Guvern mai performant, un Guvern care să nu fie frământat de bătălii politice, însă din păcate în acest moment nu poate fi fructificat. Principalul responsabil este Klaus Iohannis care ar fi trebuit să vină cu un proiect de țară, să vină cu o formulă prin care să invite și partidele care fac parte din opoziția actuală, să vină cu un proiect conturat coerent. Nu e suficient să vii cu trei foi de hârtie pe care să scrii câteva lucruri. E foarte important să vii să spui românilor ce se va întâmpla concret”, a declarat Cătălin Nechifor.

Liderul PRO România Suceava a menționat și că opoziția are nevoie de aproximativ 20 de voturi pentru ca moțiunea să trecă.

„Cred că nimic nu se va schimba. Matematic, opoziția are încă nevoie de 15-20 de voturi, pentru că deocamdată PSL și ALDE au majoritate. Singura variantă concretă era să fi convins câțiva parlamentari de la PSD sau ALDE să voteze moțiunea, dar să voteze moțiunea cu un proiect concret, care ar fi trebui să presupună existența unui candidat de premier, acre trebuia să aibă în spate o formulă guvernamentală , care trebuia să aibă în spate oameni pe diverse portofolii ministeriale. Sunt foarte multe riscuri. Pe de o parte să conduci un guvern într-o coaliție formată din PNL, PMP, USR, Plus, UDMR, minorități, PRO România, cu vreo 6-7 actori la masa deciziilor e foarte complicat. Cine crede că acest Guvern, dacă va fi să treacă moțiunea, se va forma foarte ușor se înșeală. Pentru că vedem că după alegerile din data de 26 mai a început deja scandalul. Nici bine nu s-a uscat tușul de pe ștampile, că scandalul e în floare. E greu de crezut că se poate face în această etapă un Guvern mai performant”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.