Președintele Pro România Suceava, deputatul  Ioan Cătălin Nechifor, îi recomandă președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, să nu își mai asume lucrări pe care nu le-a făcut sau să se laude cu ele. În acest sens, Nechifor îi sugerează lui Flutur să aducă dovezi de pe șantierele de la aeroport pe care acesta le-a coordonat.

De altfel, Nechifor susține că Flutur a făcut foarte puțin pentru aeroportul sucevean, întrucât nu a reușit să aducă decât o cursă aeriană, spre o zonă din Germania.

„Nimeni în România nu a făcut un aeroport după Revoluție. Văd peste tot că Flutur a făcut aeroportul, dar cum să-l facă el între 2013 și 2015? Domnule Flutur: pune un selfie cu tine pe șantier la  Aeroport! Să văd și eu o fotografie cu Flutur pe șantier. Aeroportul a fost făcut în mandatul meu.

Nu sunt genul de politician arogant să spun că eu am făcut, pentru că nu am făcut ceva special la Aeroport , dar l-am coordonat și a fost foarte greu. Au fost zile și nopți de drumuri la București”, a spus fostul președintele al Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, care a adăugat că doar cu ajutorul premierului Victor Ponta a reușit să facă lucrurile să meargă la Suceava.

„Trebuie să spun că am riscat, la mustață, să pierdem Aeroportul pentru că puteau să îl sufle cei din Iași. O perioadă din guvernarea USL, ministrul Transporturilor era Fenechiu din Iași, iar dacă nu era Ponta premier și nu aveam o relație bună, ni-l suflau cei din Iași”, a mai precizat Nechifor.

Deputatul sucevean a precizat că a fost foarte greu să convingă o companie aeriană mare, cum e Wizz Air-ul, să vină să opereze pe Suceava, însă perseverența și insistența au făcut posibil ca aeronavele să decoleze și să aterizeze pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Eu am negociat cu cei de la Wizz Air timp de un an. Nu este ușor să negociezi, fiind vorba de un aeroport nou, la capătul Europei, cu un istoric foarte prost pentru Suceava, pentru că în ultimii ani în care s-a operat pe Suceava, erau undeva la 28 000 – 30 000 de pasageri pe an. Acest număr acum este făcut într-o lună sau chiar mai puțin de o lună. O companie serioasă nu îți vine undeva unde zboară 30 000 de oameni pe an. Eu le arătam fotografii și planșe și ei tot întrebau dacă zboară cineva la noi, iar pentru a demonstra, a fost o muncă grea”, a explicat Ioan Cătălin Nechifor.

„După Wizz Air am fost la Budapesta, la Viena, la Poiana Brașov, la București și au fost și ei la Suceava de multe ori. Terminasem Aeroportul, inauguraserăm deja  primele zboruri interne cu TAROM-ul, pe 12 noiembrie și toată lumea începea să facă presiuni și atunci am găsit o formulă, împreună cu cei de la Aeroport. Am mers la Dublin, în Irlanda unde am negociat cu cei de la Ryanair, unde am găsit o anumită deschidere. Apoi am avut grijă să livrăm «pe surse» o știre despre plecarea în Dublin. După două săptămâni am primit un apel de la Wizz Air în care ni s-a spus că s-au hotărât și că vor veni să semneze cu noi. Competiția este complicată, dar bună. Semnarea contractului am făcut-o la două zile după ce am ieșit din spital”, a explicat președintele Pro România Suceava.

Totodată, deputatul Nechifor a explicat ce presupunea contractul cu Wizz Air, dar și ce curse mai trebuiau efectuate în perioada imediat următoare. Printre destinațiile din Europa spre care ar fi trebuit să fie deja curse se numără  Bruxelles și Paris.

„În acel moment contractul presupunea ca într-un termen de un an să deschidem bază pe Suceava  care să opereze cam șase destinații din Europa, unele cu frecvență zilnică, iar altele la două – trei zile. Inițial s-au luat în calcul Londra, Italia, Bruxelles, Paris și urmau și altele, însă, din păcate, pe Suceava nu mai avem niciun alt operator.  Trebuie spus că domnul Flutur nu a adus pe nimeni în plus pe Aeroport, că zboară pe Memmingen e ok, dar domnul Flutur trebuie să spună că a tăiat Torino, Veneția și Verona. Domnule Flutur, ați tăiat trei curse și ați adus una”, a explicat fostul președinte al Consiliului Județean Suceava.

Întrebat dacă are recomandări pentru președintele CJ, Gheorghe Flutur, deputatul Nechifor a răspuns că timpul care a mai rămas din mandat este scurt și nu permite efectuarea unor mari investiții sau a unor mari modificări în ceea ce privește Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Nu-i recomand nimic domnului Flutur pentru că nu mai are timp. În curând predă mandatul”, a conchis deputatul Pro România, Ioan Cătălin Nechifor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.