Deputatul Pro România de Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat, după ce ministrul Lucian Bode a informat care sunt tronsoanele românești din autostrada care ar urma să lege Lituania de Grecia, că Moldova a fost lăsată, în continuare, să aștepte.
Potrivit ministrului Transporturilor,  cu bani de la americani ar putea fi construite tronsoanele  Arad – Oradea și Lugoj – Calafat.
„În urmă cu câteva zile bune eram anunțați că se va construi autostrada prin Moldova, proiect în cadrul Inițiativei celor 3 Mări și care să lege portul polonez Gdansk de Constanța.
Din păcate, ca întotdeauna Moldova a fost lăsată baltă, singura șansă ar fi să treacă prin Moldova Nouă, un orășel de vreo 10 mii de locuitori, din zona Clisurei Dunării, județul Caraș Severin. Deci nu ne-au mințit foarte mult. Asta în cazul în care autostrada va trece totuși prin România, pentru că șanse mai mari ar fi să treacă din Polonia prin Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Grecia.
Pe de altă parte, campania de locale tocmai încheiată a avut un număr record de promisiuni în materie de autostrăzi. Dacă în anii 90 se amintea pe ici pe colo de autostrada către București, iată că acum liberalii au mers nu pe una, nici pe două, ci pe trei autostrăzi: A7 spre capitală, A13 autostrada Nordului Suceava Maramureș și A8 autostrada Unirii Iași – Târgu Mureș.
Partea proastă e că singurul domeniu în care mai mișcă guvernarea este creșterea cazurilor de îmbolnăvire Covid19, în timp ce autostrăzile au fost suspendate, creșterea economică la fel, iar alocațiile și pensiile amânate din nou”, a explicat deputatul Pro România de Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.