Marți, 3 martie, în Comisia de Administrație Publică din Camera Deputaților a avut loc audierea ministrului desemnat să preia portofoliul Dezvoltării, Ion Ștefan. În cadrul audierii, deputatul Pro România de Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, i-a cerut ministrului desemnat să precizeze cum va debloca situația proiectelor contractate deja prin FDI, subliniind că în județul Suceava sunt numeroase astfel de proiecte care riscă să fie blocate.

Ministrul desemnat Ion Ștefan i-a răspuns acestuia precizând că toate contractele semnate de primari prin Fondul de Dezvoltare și Investiții nu ar mai fi valabile pentru că ar fi fost semnate cu un „anumit guvern” și că procedurile privind finațarea proiectelor sunt verificate de DNA.

Deputatul sucevean a subliniat că foarte multe primării, inclusiv din județul Suceava, au semnat deja contractele de finanțare cu Guvernul României și nu este posibil ca instiuția de stat să nu își respecte angajamentele.

„Vă informez că Guvernul României a semnat  contracte, prin diferite aparate  ale statului. (…) Că sunt sau nu dosare în lucru e o altă discuție. Dacă nu sunteți parte în acel dosar vă rog să dați toate informațiile, pentru că nu cred că sunteți, nici martor, nici suspect.”, a precizat deputatul Pro România Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta i-a mai spus ministrului desemnat să facă lumină în această situație și să le explice primarilor care au semnat deja și au demarat procedurile, ce trebuie să facă.

De cealaltă parte, Ion Ștefan a explicat că a trimis deja o notificare primarilor prin care le solicită acestora să transmită la Minister care este stadiul contractului.

„Cu privire la faptul că un anumit guvern a semnat anumite contracte este responsabilitatea dânșilor. Acele contracte au ajuns la DNA. Eu cer puțină clemență din partea dumneavoastră. Să avem puțină răbdare să clarificăm situația modului în care au fost atribuite acesle contracte”, a explicat Ion Ștefan, ministrul desemnat pentru Dezvoltare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.