Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat că situația actuală legată de organizarea alegerilor locale și eventual a alegerilor parlamentare anticipate este una dăunătoare pentru democrație. Deputatul sucevean este de părere că PNL și PSD au un scop comun, acela de a ascunde ce se întâmplă într-adevăr în țară, pentru a-și putea potența candidații.

„În mod normal în luna mai ar trebui să fie alegeri locale. Sunt mai puțin de patru luni și noi nu știm cum vor fi organizate aceste alegeri, dacă vor fi aleși primarii în două tururi, dacă vor fi alegeri anticipate, sau președinții de consilii județene vor fi aleși direct sau indirect. Nu este permis ca în, România, să nu știm, cu patru luni înainte de alegeri, cum se organizează. Este prima dată după 1990 când este o asemenea situație total dăunătoare pentru democrație”, a explicat liderul Pro România Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta a adăugat că tocmai Guvernul care ar trebui să pună de acord legislația cu voința populației este cel care încurcă foarte mult lucrurile. Pe de altă parte, deputatul sucevean a subliniat că nu l-a oprit nimeni pe premierul Ludovic Orban să-și angajeze răspunderea pentru alegerile locale încă din noiembrie 2019 și nici să emită o Ordonanță de Urgență în acest sens.

În altă ordine de idei, Ioan Cătălin Nechifor a analizat scenariile care se pot derula în perioada următoare. Astfel, dacă la angajarea răspunderii Guvernului se va depune moțiune de cenzură care nu va trece, legea va fi considerată adoptată, dar dacă PSD și UDMR vor contesta la Curtea Constituțională este posibil ca abia la sfârșitul lunii februarie să se știe care este legea în baza căreia se fac alegerile. De aletfel, dacă va trece moțiunea de cenzură, Guvernul va fi demis și legea nu va fi adoptată.

De asemenea, liderul Pro România Suceava a spus că moțiunea va trece doar cu voturile PNL și atunci va fi posibilă dizolvarea Parlamentului, plan dorit de președintele Klaus Iohannis.

„Voturile din PNL vor fi de la acea aripă liberală care nu și-l mai dorește pe Ludovic Orban nici premier și nici președinte de partid și atunci se deschide calea unui premier desemnat precum Rareș Bodgan care va prelua și partidul”, a precizat deputatul Nechifor.

Liderul Pro România a precizat că nu se dorește nimic nou, ci doar schimbarea din roșu în galben.

„PNL dorește să devină noul PSD, poate mai rău, poate că mai dictatorial, poate că mai dispus la a călca totul în picioare, iar ceea ce facem noi, Pro România, este să stopăm acest lucru și să asigurăm echilibrul politic atât de necesar într-o democrație foarte stabilă”, a conchis Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.