Deputatul PNL Angelica Fădor a declarat, marți, că pentru a veni în sprijinul populației, prețul lemnului utilizat pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni.

„Această măsură, susținută în coaliția de guvernare și la inițiativa președintelui Gheorghe Flutur, vine după ce s-au constatat creşteri artificiale ale preţurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. Ca urmare, în urma deciziei din coaliție, preţul pentru metrul cub de lemn de foc de la Romsilva va fi plafonat la 500 de lei”, a declarat Angelica Fădor.

Deputatul sucevean a subliniat că de această măsură vor beneficia foarte mulți dintre locuitorii județului Suceava care folosesc lemnul ca sursă de încălzire.

Ea a menționat că premierul Nicolae Ionel Ciucă a cerut Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ în vederea plafonării prețului lemnului de foc.

„Proiectul va cuprinde mai multe măsuri de sprijin pentru populație, printre care și limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE”, a spus parlamentarul sucevean.

Angelica Fădor a precizat că premierul Nicolae Ciucă a spus că toate aceste măsuri sunt menite să susțină bunăstarea familiilor din România și a subliniat că lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne.

One Response

  1. mihai grigore

    : revista floare albastra = blue : sa aducem hartie pentru carti si nu pentru réclame inutile _ atunci si lemnul de foc via duce la regenerarea codrului _ adica 1 leu = 1 euro : ” shakespeare in albastru ” _ o lucrare lirica ce introduce prima teorie de unificare a campurilor din istoria F I Z I C I I si speram noi si o subliere la introducerea premiului pentru STIINTE UNIFICATE care in acest an se aloca reginii Elisabeth si lui lorin fortuna : 4h15′ am _september 2022 _ mihai grigore – poet.editor. scientist _ zona metropolitan’s suceava :

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.