Excedentele bugetare ale primăriilor vor rămâne la dispoziția acestora, este una dintre deciziile Guvernului PNL, hotărâre care vine în sprijinul comunităților locale. Anunțul a fost făcut de deputatul sucevean Angelica Fădor.

Altfel spus, Guvernul a decis să abroge alineatul din Ordonanța 12/ 2019 care prevede că excedentele anuale ale bugetelor locale rezultate la încheierea exercițiului financiar al anului 2019 “se regularizează cu bugetul de stat”.

Prin această măsură, PNL vine în sprijinul primăriilor care au reușit, pe parcursul anului, să strângă fonduri pe care le pot folosi pentru investiții sau activități curente”, a transmis Angelica Fădor.

Potrivit deputatului sucevean, nici primăriile aflate în mare dificultate nu vor fi lăsate să intre în incapacitate de plată, Guvernul asigurând, prin rectificarea bugetară, necesarul financiar pentru ca acestea să poată încheia anul cu bine.

Situația bugetară lăsată de Guvernul PSD nu este una pozitivă, însă Guvernul PNL va lua toate măsurile ca nici o categorie socială să nu fie afectată. PNL va guverna cu responsabilitate și onestitate față de români”, a mai transmis deputatul liberal Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.