Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc este de părere că TVR ar trebui introdus în grila de programe obligatorii din Republica Moldova, iar TV Moldova în grila de programe obligatorii din România.

„Trebuie găsite soluții pentru ca imaginea României să nu fie distorsionată de către unele mijloace de informare din Republica Moldova, iar adaptarea legislației din cele două state pentru crearea unui spațiu comunicațional comun, care să răspundă cerințelor bilaterale în domeniile audio-vizual, poștal și al telefoniei este o prioritate în contextual regional. Începutul trebuie să fie prin introducerea programului TV Moldova în grila de programe obligatorii din România, iar TVR în grila de programe obligatorii din Republica Moldova”, a spus liberalul.

Declarațiile au fost făcute la cea de-a patra reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, dedicată semnării Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

”Este important ca România să fie prima dintre țările UE care ratifică acordul de asociere al Moldovei cu UE, acord ce va fi semnat la sfârșitul lunii. Acordul de Asociere este o etapă esențială pentru parcursul european al Republicii Moldova și ne dorim ca alegerea Republicii Moldova de integrare europeană să fie respectată de toți partenerii internaționali.  În contextul geopolitic și geostrategic din regiune este extrem de important ca România să intensifice lucrările la gazoductului Iași –Ungheni”, mai susține Mugur Cozmanciuc, potrivit unui comunicat de presă.

sursă: evz.ro

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.