Deputatul PRO România Cătălin Nechifor, fost social-democrat, face o analiză a rezultatului obținut de PSD la alegerile europarlamentare care au avut loc duminică, 26 mai.

Potrivit deputatului sucevean, au fost eliminaţi rând pe rând lideri care nu urmau linia partidului, promovându-se în general „yesmeni”, iar comunicarea publică a fost nepotrivită, arogantă.
De asemenea, după cum susține Cătălin Nechifor, lupta împotriva justiţiei s-a transformat în principala politică publică, interesul personal a luat locul celui de grup, iar creşterile de pensii şi de salarii, acolo unde au fost, s-au prezentat ca o pomană, nu ca un drept firesc.
Alți factori care au dus la pierderea alegerilor de către PSD, după cum a declarat deputatul Nechifor, sunt numirea în funcţii cheie guvernamentale şi administrative a unor oameni fără pregătire profesională, dar și campania neadecvată, prin mitinguri uriaşe şi mobilizarea primarilor.

„În viaţa publică, oamenii acceptă multe păcate ale politicienilor, mai puţin dezamăgirea. PSD se lăuda totdeauna că a făcut treaba, că au avut profesionişti. A fost spulberat şi mitul acesta.
Concluzia: a venit timpul noilor partide în Europa, PSD e pe ducă, iar PNL-ul îl supraimpozitează Ludovic Orban”, a declarat Cătălin Nechifor.

Reamintim că în 2017, deputatul Nechifor făcea o analiză politică a partidelor din UE, la acea vreme partidele social democrate asigurând guvernarea în 10 dintre cele 27 state membre, Partidul Social Democrat din România fiind al doilea după partidul omolog din Malta, după procentul obţinut la ultimele alegeri.

„Sunt două scenarii pentru viitor: ori va avea loc o reinventare a stângii, ori trendul scăderii se va adânci. Evident că e interesantă şi evoluţia dreptei popular europene, tot aşa de bine, după cum stânga a dezamăgit profund în Grecia şi Franţa, mai ales, tot aşa se poate întâmpla şi în ţările guvernate de dreapta.
Concluzia mea este că dezamăgirea a măcinat profund unele guvernări din UE, acest lucru făcând loc pentru apariţia de noi formaţiuni politice, care au câştigat rapid simpatia populară”, scria la acea vreme deputatul Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.