Deputatul PRO ROMÂNIA Ioan Cătălin Nechifor susține faptul că partidul din care face parte în prezent este unul cu viziune europeană, iar oamenii care au ales să se alăture PRO ROMÂNIA nu vor încerca să urmeze niciun model din alt partid. De asemenea, fostul președinte al Consiliului Județean a subliniat faptul că oamenii care fac parte din această formațiune politică trebuie să aibă anumite calități, motiv pentru care în prezent numărul celor care intră în acest partid nu este unul foarte mare.

„PRO ROMÂNIA este locul în care niște prieteni se vor hotărî să schimbe ceva în viața oamenilor prin politică. Nu vom copia nici PSD, nici PNL, vrem să construim ceva mai simplu, cu mecanisme funcționale, în care oamenii sa își poată exprima părerile proprii și să participe cât mai mulți la decizie. Vă spun că în Parlament dacă am vrea sa fim 20 și nu 11, câți suntem acum, am putea foarte ușor. Dar ne interesează un anumit profil de om și de politician. Acea persoană pe care ne-o dorim lângă noi trebuie sa aibă câteva calități și să reprezinte ceva pentru cât mai mulți oameni. Nu e simplu, e posibil sa fie și „trimiși în misiune”, dar cât timp n-avem nimic de conspirat sau de ascuns nu va fi nicio problemă. Diferența de abordare politică e semnificativă, înainte, într-un partid mare care își dorea mereu să fie primul, conta orice vot, acum contează voturile asumate și ne dorim din tot sufletul sa avem votanți care aleg Pro Romania ca soluția bună și corectă și în niciun caz ca răul cel mai mic, asa cum a fost de multe ori în trecut”, a declarat deputatul.

De asemenea, acesta a explicat și de ce PRO ROMÂNIA nu este un partid mic cu „oameni mici”, acesta amintind de toate bătăliile politice grele pe care le-a câștigat, cu excepția ultimei dintre ele.

„Am văzut și eu comunicatul PSD, pe care ei l-au trimis și asumat în ziua în care am plecat alături de Victor Ponta în Pro Romania. Sigur, comunicatul cu „aprecierile” pe care le-ați pomenit. Și vreau sa va raspund în felul asta: am câștigat niște bătălii electorale cu PSD foarte dificile. Unele grele de tot, precum cea din 2012 împotriva lui Gheorghe Flutur, despre care prea puțini credeau că poate fi câștigată. Evident, nu singur, alături de mulți oameni din partid și din afara politicii, cărora le mulțumesc din nou pentru sprijin și încredere. Am câștigat toate bătăliile,mai puțin una, mai precis ultima – asta e aproape cutuma la PSD: prima bătalie pierdută e ultima ca președinte. Este vorba de alegerile locale din 2016 pentru Consiliul Județean, dar în același timp la numărul de consilieri locali și de primari am iesit pe locul 1, cu 63 de primari din 114. Mi-am dat demisia din președinte pentru asta, dar și pentru faptul că unii își doreau prea de mult timp sa preia partidul, în condițiile în care eu am avut și o grea problema medicală, fiind imobilizat în spital 2 luni în primăvara lui 2016. Ideea este că pe Gheorghe Flutur, pe care l-am bătut de 5 ori la rând, nu l-a schimbat nimeni. Dar nu mă plâng și pot să spun ca n-am nici regrete, constat însă că am câștigat de fiecare dată când competiția a fost grea și tocmai atunci când lucrurile păreau mai simple am pierdut. N-ai cum sa câștigi întotdeauna, și cred că e mult mai greu, dar și mai important, să știi să administrezi înfrângerea, ca victoria. Asa că nu cred că am nevoie de sfaturi despre mici sau mari, sau despre mici și bere și nici despre responsabilitate. Să pleci dintr-un partid aflat la putere, după 16 ani de muncă politică cu bune și cu rele înseamnă că ceva nu mai mergea și acum ma bucur enorm să vad că mulți oameni își doresc să facă o altfel de politica alături de Victor Ponta, de mine și de alți colegi în Pro Romania”, a declarat Nechifor.

Despre faptul că în Partidul Social Democrat li se atrage atenția unora cu privire la faptul că l-ar aprecia în mediul online acesta a spus că „mai sunt unii care mai dau și like. Dar în general nu trebuie sa spună nimic special. Trebuie doar – și sunt convins că fac lucrul acesta – să se gândească la bazele pe care am clădit relația dintre noi. E suficient”.

Despre planurile partidului PRO ROMÂNIA de viitor, deputatul Nechifor a spus că acest partid își propune să scoată un scor de 10% în județul Suceava.

„Nu e puțin, dar nici mult, iar mulți ne-au apreciat că n-am venit cu chestiuni pompieristice, că vom muta munții din loc. Important este să construim ceva solid și chiar dacă partidele mari și vechi au o putere electorală importantă, cred că ne putem găsi și noi locul în ecuația politică și vom conta în acest fel la formarea unor majorități care să își asume guvernarea  locală și județeană în 2020”, a conchis Ioan Cătălin Nechifor.

Deputatul Cătălin Nechifor se ocupă  de domeniul Administrație Publică, în cadrul Pro România. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.