Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, susține că alegerile anticipate nu depind de niciun om politic al momemntului, ci de președintele Klaus Iohannis care ar tinde să obțină un mandat într-o funcție înaltă. Acesta a subliniat că toată lumea își dă cu părerea despre intenția liberalilor de a face alegeri generale anticipate.

„Premierul spune că îl încurcă cei 40% pesedişti din parlament, alții, lideri mai mult sau mai puțin importanți, spun că își doresc o majoritate de dreapta care să dezvolte România, în timp ce opoziția (care și cât o mai fi aia) acuză guvernanții de azi că în fapt își doresc să îşi ascundă neputința de a gestiona treburile țării și vor neapărat să pună mâna pe puterea totală, beneficiind încă de acel spor electoral de după câștigarea alegerilor prezidențiale”, a precizat liderul Pro România Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

De altfel, acesta a subliniat că anticipatele l-ar ajuta pe Iohannis să numească încă un guvern liberal și în 2024. În caz contrar, actualul președinte ar rămâne pe dinafară.

„Eu cred că planul e altul și nu ține nici de liberali (e primul guvern care își trece ca prin brânză bugetul prin asumarea răspunderii), nici de Ludovic sau de Rareș, ține doar de președintele Iohannis, cel care se gândește deja la cel de al treilea mandat. Că va fi de senator, de deputat, sau va fi o altă sinecură înaltă a statului român, sau, de ce nu, a Uniunii Europene sau a altei instituții internaționale, asta nici nu contează acum.

Contează doar ca domnul Iohannis să poată pune din nou guvernul lui, în 2024, iar acest lucru se poate face doar în ipoteza în care vom avea alegeri anticipate, ceea ce înseamnă că peste 4 ani vom ține în aceeași perioadă de vară alegeri locale, europene și generale, în timp ce prezidențialele lui 2024 vor fi abia în toamnă spre iarnă. Cu alte cuvinte, dacă lucrurile nu se vor schimba în imediata perioadă, Iohannis va avea șanse să rămână spectator în 2024, iar pe modelul foștilor președinți lucrurile nu par să fie strălucite, mai ales în situația în care va fi anulată și pensia specială, dar și celelalte drepturi legale de rigoare.”, a explicat Ioan Cătălin Nechifor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.