Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat într-o conferință de presă că sistemul spitalicesc din județul Suceava a primit, în 2018, 13,7 milioane de lei, iar în 2019, 17 milioane de lei. Acești bani fiind destinați achiziționării de aparatură, dar și investițiilor în infrastructura respectivă. De asemenea, Rădulescu a precizat că, pe lângă investițiile în sistemul de sănătate din țară și din județ, o sumă considerabilă a ajuns la Spitalul Municipal din Fălticeni.

Potrivit deputatului PSD, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a primit aproape 5 milioane de lei pentru achiziționarea angiografului, iar Spitalul Municipal Fălticeni, pe lângă cei 500 000 de lei pentru aparatură, a primit peste 20 de milioane de lei pentru finalizarea investiției.

„Vreau să spun că Spitalul Municipal Fălticeni este gata! Este o problemă de câteva zile, câteva săptămâni, până se vor finaliza și acele scări pentru ieșiri de urgență. Dotările nemedicale vor fi instalate în câteva zile, iar săptămâna aceasta, managerul Spitalului a trimis către Ministerul Sănătății, solicitarea pentru aparatură medicală. S-au încheiat procedurile de achiziție pe un contract cadru multianual. Cererea este la Minister dar, din păcate, nu are cine aproba. Dacă ar fi cine să aprobe acum fondurile, Spitalul Municipal Fălticeni ar putea să intre în funcțiune chiar în acest an”, a explicat deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.