Deputatul PSD Alexandru Rădulescu a înaintat duminică, 3 mai, a.c., o interpelare ministrului sănătății, Nelu Tătaru, prin care îi solicită, în contextul actual, testarea tuturor sucevenilor din zonele de focar confirmate deja, dar și demarea unor acțiuni de testare a sucevenilor ce locuiesc în localitățile identificate ca focar de răspândire a contaminării cu virusul COVID-19.

„De la debutul pandemiei de Coronavirus COVID-19 pe teritoriul României ați avut ocazia să constatați personal efectele acesteia asupra județului Suceava – efecte ce se pot extinde. Ați monitorizat alături de echipa trimisă pentru a coordona Spitalul Județean de Urgență Suceava, evoluția numărului celor infectați cu Coronavirus, a numărului cazurilor care au devenit grave, a numărului pacienților vindecați și a celor decedați.

Din nefericire, Suceava s-a constituit în principalul focar al acestei pandemii la nivel național. Cu toate eforturile depuse de echipa medicală de la Spitalul Județean și de la D.S.P., Suceava se situează, conform statisticii actualizate la data de 03.05.2020, tot pe primul loc în țară în ceea ce privește numărul de pacienți confirmați pozitiv și numărul de decese înregistrate – la distanță mare față de capitală și de celelalte județe”, a declarat deputatul Alexandru Rădulescu.

Acesta a arătat că deși focarul de infectare identificat la Spitalul Județean a fost stabilizat, au apărut alte două noi focare de contaminare la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, comuna Cornu Luncii și la Centrul Social Creștin Pentru Vârstnici de la Bogdănești.

„Astfel, situația rămâne deosebit de gravă în Suceava și, conform afirmațiilor dumneavoastră, perspectivele de relaxare sunt incerte.

În opinia specialiștilor în domeniu (medici epidemiologi, infecționiști și de sănătate publică, din țară și din străinătate) cel mai important demers pentru limitarea extinderii contaminării este testarea populației din zonele critice” a mai spus deputatul PSD.

În interpelarea sa, parlamentarul sucevean l-a întrebat pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dacă nu consideră că este obligatorie testarea tuturor sucevenilor din zonele de focar confirmate deja (municipiul Suceava și comunele limitrofe din zona declarată în carantină: municipiul Rădăuți, comunele Todirești – Costâna, Cornu Luncii, Bogdănești, Râșca, în care s-au identificat focare de contaminare și când va demara Ministerul Sănătății acțiunea de testare a sucevenilor ce locuiesc în localitățile identificate ca focar de răspândire a contaminării cu virusul COVID-19.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.