Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu susține că guvernarea social-democrată a lăsat în urmă o economie funcțională, crescândă, și a consolidat apartenența la valorile europene și rolul de partener strategic în NATO.

Redăm în continuare mesajul integral transmis de deputatul Eugen Bejinariu.

Competiția electorală pentru alegerea Președintelui României este, dintotdeauna, cea care implică cel mai intens consum emoțional pentru public și cea care canalizează cel mai ferm energiile alegătorilor. Atunci când este vorba despre a alege un om căruia să-i delegăm speranțele noastre pentru o viață mai bună suntem mai scrupuloși, mai angajați și mai pătimași. Așa se explică faptul că unele dintre voturi pornesc din admirație, au la bază încrederea pentru unul din candidați, iar altele, poate multe, sunt motivate de ură și sunt determinate de dispreț față de ne-ales. Oricum ar fi, istoria consemnează doar rezultatul, iar trecerea timpului estompează din sentimente și rămâne să evaluam împreună dacă forța brută a urii reușește să capete valențe constructive.

Adversarii noștri politici au învins, Președintele lor este de acum și Președintele nostru. Ne plecăm în fața voinței poporului și ne coborâm în mod sportiv pălăria în fața Învingătorului. Fie ca voința a două treimi din cei care au participat la vot să ne conducă spre vremuri mai senine și mai prospere.

Recunoaștem victoria strategiei de dreapta, căutăm înțelepciune pentru a găsi, dincolo de motive superficiale, cauza înfrângerii noastre, dar mai presus de orice ne dorim armonie socială pentru a păși determinat înainte, cu toții. E important și motivul pentru care jumătate din populația României nu dorește în mod manifest să participe la alegeri, e important să aflăm motivația acestor oameni pentru tăcerea adâncă și neparticiparea la jocul democratic.
Va trebui să găsim calea prin care oferta noastră politică să devină interesantă pentru ei. Înclin să cred că protestul lor mut față de exercițiul democratic al votului seamănă mai mult cu mâna noastră întinsă pentru pace, decât cu atitudinea războinică a adversarilor noștri. Așa încât dacă vom reuși să croim o platformă solidă a stângii politice luminate, am putea consolida victorii viitoare pentru PSD.

Guvernarea PSD a lăsat în urmă o economie funcțională, crescândă, ne-am consolidat apartenența la valorile europene și rolul de partener strategic în NATO, statul de drept este robust, funcțional și alegătorii, în număr foarte mare, și-au reiterat alegerea pentru mandatul unui președinte liberal. În acest mozaic de performanțe ale stângii și dreptei vă propun să constatăm împreună că din competiția politică a celor două mari partide din România, PSD și PNL, rezultă mereu, prin victorii și înfrângeri alternative, un viitor mai bun pentru români și România”, a transmis deputatul Eugen Bejinariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.