Legea offshore, care permite exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost adoptată de Parlament după mai multe şedinţe tensionate. Camera Deputaţilor a adoptat Legea offshore în calitate de for decizional.

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a precizat că prin această lege se va asigura independența și stabilitatea energetică a României.
„Am participat la dezbaterile în comisii a Legii offshore și am votat pentru o lege care va asigura independența și stabilitatea energetică a României. România va fi o țară sigură din punct de vedere energetic și independentă de piața externă. Fiecare român va beneficia de gaz, pentru că prioritate la cumpărare va avea statul român, iar surplusul va fi exportat.
România va deveni un furnizor regional de securitate energetică. Prin această lege deblocăm investițiile din Marea Neagră și asigurăm investitorii că avem un cadru legal stabil și predictibilitate.
Primii metri cubi de gaz ar urma să ajungă în conductele românești chiar din această vară. Pe lângă exploatările din Marea Neagră, odată cu votarea acestei legi, începând cu anul 2024, va demara și exploatarea celui mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău). România va deveni un jucător important pe piața de gaze naturale, în Europa de Est”, a transmis deputatul PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.