Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a votat joi, 23 aprilie 2020, în Plenul Camerei Deputaților în sistem online, împreună cu colegii parlamentari din Grupul  PSD, adoptarea unor proiecte legislative care au ca scop protejarea și sprijinirea economiei din România, a populației în general și a medicilor în special.

„Printre proiectele legislative, PSD a votat propunerea privind recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva Covid – 19. Această lege a fost susținută și de către corpul medical și răspunde unei nevoi sociale și umane acute, care se aplică întregului personalului medical (medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar). Astfel, personalul medical și auxiliar implicat direct în îngrijirea și tratamentului pacienților cu Covid-19 va putea beneficia de un spor de 30% din salariul de bază în perioada de urgență, până la 3 luni de la încheierea stării de urgență.

De asemenea, în baza legii adoptate, pentru cadrele medicale care au decedat în urma participării la acţiuni medicale împotriva Covid-19, urmașii sau părinții acestora, li se acordă dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din salariul pe care respectivele cadre medicale l-au avut la data decesului și de scutirea plății impozitului pe terenuri și pe clădiri. De asemenea, membrii familiilor cadrelor medicale decedate vor beneficia gratuit de asistență medicală și medicamente”, a transmis parlamentarul sucevean.

Potrivit Maricelei Cobuz, altă propunere legislativă importantă votată astăzi la inițiativa PSD este proiectul de lege care corectează OUG-ul Guvernului PNL privind amânarea ratelor bancare.

„Astfel, PSD a eliminate plata dobândă la dobândă pentru toate tipurile de credite. Mai mult decât atât, proiectul de lege prevede ca producătorii agricoli ale căror culturi au fost afectate de secetă să aibă posibilitatea amânării plăților la împrumuturile bancare, cu până la 18 luni. Este inadmisibil ca românii să plătească în plus pentru neglijența Guvernului Orban, dar cum era de așteptat, PNL a anunțat că va ataca la CCR această lege.

De asemenea, am votat astăzi pentru interdicția exportului extracomunitar de bușteni pentru următorii 10 ani. Această măsură va gestiona durabil pădurile din România și va permite producătorilor români să exploateze pădurile în regim silvic pentru producția de mobilă și material prim la noi în țară. Guvernul PNL nu a acționat în nici un fel pentru protejarea pădurilor și refuză să constate evidența și să ia măsuri contra tăierilor ilegale și transporturilor de lemn care au crescut alarmant în timpul stării de urgență”, a mai transmis Maricela Cobuz.

Deputatul sucevean a precizat că acestea sunt doar câteva din legile votate astăzi, astfel PSD va continua să sprijine în continuare românii prin cele mai corecte măsuri sociale.

„Suntem deja în a 5-a săptămână de la instituirea stării de urgență, iar Guvernul liberal nu are nici o măsură pentru români și pentru firmele din România. Guvernul Orban nu are în aplicare nici un plan pentru repornirea economiei. PNL refuză să ofere soluții care să vină în ajutorul cetățenilor prin protejarea nivelului de trai și păstrarea locurilor de muncă”, a conchis deputatul PSD Maricela Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.