Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz susține că sprijinirea antreprenorilor în a înființa noi firme și a le dezvolta nu ar trebui să țină de politica de partid, ci ar trebui să fie o necesitate pentru fiecare stat democratic.

„PSD în timpul guvernării a lansat programul StartUp Nation, un program național dedicat tinerilor antreprenori pentru a începe o afacere. În timpul guvernării PSD, prin programul StartUP Nation, s-au înființat peste 17.000 de firme noi și s-au creat peste 30.000 de noi locuri de muncă.
StartUp Nation a încurajat antreprenorii din România. Prin programul național de finanțare tinerii au fost sprijiniți cu finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei. Aceștia au avut șansa de a dezvolta o nouă afacere în România”, a transmis Maricela Cobuz.

Potrivit deputatului sucevean, în anul 2019, prin acest program s-au finanțat din fonduri europene 8.700 de firme în România şi în Diaspora, cu sume totale de peste 480 de milioane de euro.

„Programul StartUp Plus a finanţat 6.300 de noi firme în ţară, cu 482 de milioane de euro, iar Programul StartUp a acordat finanţări pentru 2.400 de noi afaceri în Diaspora alocând 75 de milioane de euro, care au adus la bugetul de stat peste 38,4 milioane de euro anual şi au generat peste 17.000 de locuri de muncă.
În schimb, PNL a criticat mult acest program, declarând că este o pierdere neînchipuită de bani și trebuie eliminat.
Ce a făcut Guvernul PNL pentru angajați și angajatorii din România? A închis Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea care promova produsele românești pe piața alimentară, a închis pe timpul pandemiei activitatea micilor întreprinzători favorizând firmele mari. Multe firme mici nu au rezistat pe piață, au intrat în faliment, rezultând mii de șomeri”, a mai transmis parlamentarul sucevean.

Maricela Cobuz a precizat că anul acesta rata șomajului în România a ajuns la 5,4%, crescând față de anii precedenți cu 2,3%.

„Potrivit INS, în luna iulie numărul şomerilor a ajuns la cifa de 484.000 de persoane, iar în prezent rata șomajului este în creștere. În urma acestor dezastre economice, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. În luna august 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, cele mai mari creșteri de prețuri au avut loc la alimentele de bază. Cu siguranță românii au simțit acest lucru.
În momentul de față, la nivel național, lipsesc cu desăvârșire măsurile de stimulare economică și protecție socială. Asta reprezintă guvernarea PNL!”, a conchis Maricela Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.