Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a susținut joi, 5 august, o conferință de presă, prin intermediul căreia a informat că rectificarea bugetară pe care o face Guvernul are ca scop alocarea de fonduri prin care cei care urmează să îl voteze pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte al PNL, fiind astfel sacrificate categorii sociale defavorizate, doar pentru un interes politic intern.

Deputatul sucevean a precizat că cel mai afectat minister, la rectificarea bugetară, este cel al Muncii, care pierde 2,7 miliarde lei, în contextul în care anul acesta trebuia să fie o majorare a punctului de pensie și o creștere cu 20 la sută a alocațiilor pentru copii.

Deputatul Mirela Adomnicăi a subliniat că banii tăiați de la Mediu se regăsesc la Ministerul Finanțelor, condus acum, interimar, de premierul Florin Cîțu.

„Acest capitol bugetar permite ulterior alocarea banilor în fondul de rezervă la dispoziția premierului de unde, inclusiv surse din cadrul PNL au afirmat, vor fi folosiți către administrații publice locale, mai exact către primarii PNL care urmează să voteze în 25 septembrie în cadrul Congresului PNL”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Aceasta a adăugat că a identificat trei forme de abuz cu încadrare juridică clară în zona penală pe care premierul le-ar fi săvârșit.

„Prima formă este folosirea resurselor din cadrul Palatului Victoria. Reamintim aici de punctajul media cu antetul Guvernului României, întocmit de un consilier al premierului, plătit de bani publici. Al doilea aspect este legat de pelerinajul primarilor PNL din diverse județe la Palatul Victoria cu promisiuni de alocare de fonduri la rectificarea bugetară în mod dirijat și condiționat discreționar pentru votul de la Congresul PNL, iar al treilea aspect vizează numirile în funcții publice, un exemplu în acest sens fiind ginerele președintelui PNL de la Constanța a fost numit secretar de stat în Ministerul de Externe, deși funcția respectivă era alocată unui reprezentant al Diasporei”, a declarat deputatul Sucevean.

Mireala Adomnicăi a precizat că va urmări alocările către Primării comparând și culoarea politică a primarilor. Aceasta a subliniat că oamenii din localitățile conduse de primari PSD nu trebuie să sufere pentru că fondurile se îndreaptă discreționar doar către primarii PNL care vor fi delegați la Congresul PNL din septembrie.

 „Un alt semnal de alarmă este la Ministerul Agriculturii. Anul trecut a fost an secetos, iar fermierilor li s-au promis sume compensatorii, iar calculul ministrului Agriculturii a fost că e necesară o sumă de 8 miliarde de lei, dar a primit la rectificare 150 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că fermierii nu vor primi niciun sprijin, iar importurile de produse agroalimentare va fi și mai mare”, a punctat Adomnicăi.

Social democata suceveană a atras atenția și asupra rectificării bugetare de la Ministerul Dezvoltării, subliniind că primarii au fost notificați deja că nu se mai fac plăți pentru PNDL, deși, la începutul anului, cheltuielile erau predictibile, iar pentru plățile prin PNDL 1 și PNDL 2 erau necesari încă 4 miliarde de lei, Ministerul primește doar 1,8 miliarde de lei ceea ce înseamnă că, în continuare, vor fi probleme pentru investițiile PNDL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.