Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a transmis o interpelare ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, prin intermediul căreia i-a solicitat să trimită corpul de control la Primăria Suceava.

Deputatul sucevean a precizat că vineri, 12 aprilie 2024, în Suceava s-a produs o avarie majoră la rețeaua de canalizare ACET, în zona intersecției din apropierea Primăriei Suceava, pe bulevardul 1 Mai. S-a găsit conducta de canalizare deteriorată. Cel mai probabil, din cauza tasării asfaltului ca urmare a infrastructurii rutiere proaste până la nivel de stuctură de rezistență coroborat cu deteriorarea conductelor.

„Calea Unirii este bulevardul principal al Sucevei din care politicienii PDL-PNL au făcut primul million de euro. S-a putut întâmpla la sfârșitul  primului mandat al actualului edil, în ziua când anunțul de licitație a fost publicat în Monitorul Oficial, primul strat de asfalt să fie deja turnat în grabă și de o calitate foarte proastă. În 2014 un consorțiu de 3 firme câștigă licitația pentru asfaltarea pe Calea Unirii și o firmă de interlopi preia forțat din proprie inițiativă lucrările de asfaltare sub protecția unui politician local și face lucrări de mântuială, fără ca autoritățile statului să intervină.

Calea Unirii a fost greu încercată din perspectiva refacerii temeinice a  infrastructurii rutiere. Mai mult, Guvernele PNL-PSD nu au trecut în PNRR investiții pentru  înlocuirea magistralelor vechi de apă și canalizare. Acest sabotaj împreună cu neincluderea investițiilor în irigații în PNRR reprezintă cele mai mari acte de trădare națională de după decembrie 1989.

Pe plan local, bugetul a fost folosit pentru pavele și borduri care asigurau parandărătul.

Corupția și lipsa investițiilor structurale reprezintă motivul pentru care Suceava se surpă.

Avem o conducere coruptă și fără viziune orientată spre Dezvoltare Durabilă.

«Cârpeala și Parandărătul» a fost sloganul electoral din ultimii 16 ani la Primăria Suceava.

Angajările și desemnările au fost făcute pe pile și pe interes.

Solicit demisia Primarului Ion Lungu și a celor 2 viceprimari, Harșovschi și Munteanu, precum și demisia în bloc a Consiliului de Administrație al ACET SA. Pentru stabilirea prejudiciului și a corupției endemice de la Primăria Suceava solicit să trimiteți corpul de control al Ministerului de Interne.

Față de această situație solicit să răspundeți la următoarea interpelare:

La ce dată veți trimite corpul de control să verifice corupția endeimică de la Primăria Suceava? În cazul în care nu se vor găsi soluții la Ministerul de Interne vom sesiza DNA Cluj”, se arată în textul interpelării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.