Deputatul PSD Alexandru Rădulescu a anunțat că miercuri, 4 septembrie 2019, Camera Deputaților a adoptat o serie de proiecte legislative foarte importante pentru dezvoltarea economică și socială a României.

Potrivit parlamentarului sucevean, printre acestea se află un proiect care – vizează diverse tipuri de infrastructură a țării.

Este cel care a aprobat O.U.G 5/2019 privind derularea Programului Național de Dezvoltare Locală 2, care prevede finanțarea cu 30 miliarde lei a 7179  obiective de sisteme de canalizare și apă, drumuri, rețele electrice, dispensare și spitale, cămine culturale, școli și grădinițe. Reamintim că în Suceava au fost finanțate 267 de obiective în valoare de 927 mil. lei – locul 1 pe țară. Doresc să evidențiez faptul că astfel de obiective de infrastructură au fost finanțate în toate localitățile țării și ale județului, echidistant, indiferent de culoarea politică a primarilor. Această atitudine a guvernului social-democrat nu a fost preluată de conducerea CJ Suceava care, reamintesc, a împărțit sumele ce țineau de competența sa într-o manieră nedemnă, meschină, alocând sume de patru ori mai mari primarilor liberali, în detrimentul primarilor social-democrați din județ”, a precizat deputatul sucevean.

Alexandru Rădulescu menționează și un alt proiect legislativ care vizează creșterea nivelului de trai al unei categorii sociale și reprezintă în același timp o manifestare a recunoștinței față de cei care au făcut posibilă România de azi. Proiectul prevede creșterea cu aproximativ 500% a indemnizațiilor veteranilor, invalizilor și văduvelor  de război.

Deputatul sucevean a reamintit că acest act normativ completează H.G. referitoare la majorarea pensiilor începând cu 1 septembrie 2019.

Vreau să subliniez faptul că aceste două demersuri legislative demonstrează faptul că guvernul PSD acordă o atenție specială vârstnicilor, părinților și bunicilor noștri, prin comparație cu afirmațiile permanente ale celor din USR și PNL care îi consideră pe acești vârstnici un balast fără drept de reprezentare, iar singura măsură pe care aceste partide ar lua-o ar fi cea de tăiere a pensiilor.

Sunt două exemple concrete prin care parlamentarii social-democrați și guvernul PSD determină dezvoltarea infrastructurii României și creșterea nivelului de trai și care ar trebui să răspundă elucubrațiilor expuse în presa județeană de un deputat liberal sucevean care reia obsesiv acuzații lipsite adevăr la adresa Guvernului României. Dacă dumnealui ar avea un gram de obiectivitate și ar reuși să iasă din orbirea dată de patima politică, sau dacă ar umbla mai mult prin județ, ar fi văzut că în fiecare localitate există  cel puțin un șantier – semn al dezvoltării infrastructurii, ar fi văzut măcar că drumurile naționale care străbat județul au fost reabilitate, ar fi văzut că centura Rădăuțiului și a Sucevei se apropie de finalizare, ar fi văzut măcar că în acesta vară numărul turiștilor care au venit în județul Suceava a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani și ar fi văzut că numărul sucevenilor care au plecat în concedii în țară și străinătate a fost mai mare ca oricând –semn al creșterii nivelului de trai generat de guvernarea PSD”, a conchis deputatul PSD Alexandru Rădulescu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.