Alegerile prezidențiale au fost câștigate, fără echivoc, de Klaus Werner Iohannis – candidatul propus de PNL. Parlamentarii liberali, susținătorii acestuia, au evidențiat că la această reușită au contribuit în număr mare tinerii, elevii și studenții români. 

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a precizat că probabil că demersurile guvernării social-democrate referitoare la această categorie de vârstă (creșterea cuantumului alocațiilor, burselor, dezvoltarea unor programe de susținere financiară: „Investește în tine”, gratuități pentru transport public, etc),  nu sunt relevante în alegerea președintelui României. 

„Nu vreau să cred că opțiunea exprimată de tinerii României a fost influențată doar de campanii mai mult sau mai puțin oneste pe rețelele de socializare și îmi exprim convingerea că decizia a fost luată în urma unor analize personale, obiective și raționale

De aceea aș vrea să supun raționamentului tinerilor următoarea situație: ieri, în ședința de plen a Senatului, a fost dezbătut un proiect legislativ (PLX193/2019) referitor la creșterea cuantumului burselor acordate în învățământul profesional de la 200, la 300 de lei începând cu 1 ianuarie 2020 și apoi cu câte 150 de lei de la începutul fiecărui an, până la nivelul de 950 de lei; Este o inițiativă lăudabilă ce aparține unor parlamentari liberali, inclusiv doamnei Raluca Turcan. Acest proiect a fost adoptat tacit în aprilie, 2019, în Camera Deputaților. Din păcate, în Senat, chiar inițiatorii, senatorii PNL (inclusiv senatorul liberal sucevean) nu și-au votat propriul proiect legislativ. Deși cei 62 de senatori PSD au votat pentru, proiectul nu a fost adoptat din lipsă de voturi, astfel bursele elevilor din învățământul profesional nu mai cresc”, a declarat deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu.

Acesta a subliniat că este încă o dovadă a ipocriziei a parlamentarilor liberali, care din păcate, va fi urmată în curând de multe alte astfel de dovezi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.