După ce, senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu, a transmis un comunicat de presă prin care informa opinia publică cu privire la suma prevăzută în bugetul de stat pentru Centura Sucevei, o sumă insuficientă în opinia sa, deputatul PSD Alexandru Rădulescu aduce o serie de clarificări pe acest subiect.

„Aș dori să-i evidențiez distinsului parlamentar liberal sucevean, fost omolog al meu în funcție administrativă, că dacă ar fi vrut să se exprime obiectiv asupra stadiului in care se află lucrările de construcție a șoselei de centură a Sucevei, ar fi trebuit inițial (cum am făcut și eu), să ceară o informare de la instituția abilitată – DRDP Iași. Ar fi aflat că, în data de 21 august 2018, contractul de execuție al acestei lucrări a fost atribuit unei asociații de societăți ce a câștigat licitația cu suma de 61.265.774, 05 lei fără TVA. Termenul de execuție este de 9 luni lucrătoare (vremea fiind determinantă în activitatea de șantier). Deci cifra de 110.000.000  necesară finalizării acestei lucrări, avansată de parlamentarul liberal, este doar o încercare de măsluire tendenţioasă a realităţii”, a transmis Rădulescu.

Deputatul PSD  a mai adăugat și faptul că pentru finanțarea acestui obiectiv în bugetul pe 2019 al Ministerului Transportului a fost prevăzută suma de 47.000.000 lei, restul urmând a fi achitat în funcție de momentul finalizării lucrărilor, tot din resurse bugetare.

Spusele d-lui parlamentar liberal exprimă adevărul (presupun că în mod involuntar), doar când afirmă că primul tronson al acestei șosele (Șcheia-Pătrăuți), a fost finalizat și dat în funcțiune în august 2013 de către un guvern social-democrat și o conducere social-democrată a Consiliul Județean Suceava. Referitor la acest subiect, aș dori să-i sugerez colegului liberal să răsfoiască presa vremii, când România avea un guvern portocaliu PDL și când aceeași culoare o avea și conducerea Consiliului Județean Suceava. Ar vedea că în 18 Iunie 2011, șeful dumnealui afirma că acest tronson va fi finalizat până la sfârșitul anului respectiv. A fost o exprimare utopică (pentru a folosi un eufemism), ca și cea prin care promitea, în campania electorală din primăvara anului 2016, finalizarea completă a șoselei în 6 luni în cazul în care va câștiga șefia Consiliului Județean Suceava”, a a subliniat deputatul social-democrat.

În încheire, Alexandru Rădulescu a transmis faptul că sucevenii trebuie să rețină faptul că„ în acest an, prin implicarea guvernului, a senatorului Ioan Stan și a celorlalți parlamentari social-democrați suceveni, șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată, așa cum se va întâmpla și în cazul DN18 (o legătură importantă a județului cu vestul țării), precum și în cazul centurii ocolitoare a Rădăuțiului și sperăm că și în cazul celor 8 drumuri județene finanțate de guvernul PSD-ALDE al României, dar aflate în gestiunea Consiliului Județean Suceava”. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.