Deputatul PSD de Suceava, George Șoldan, a declarat că prețurile la 14 alimente din coșul de cumpărături de bază au scăzut, începând de marți, 1 august, chiar și cu 30%, reducerile de preț fiind în unele cazuri de până la 50%. Parlamentarul sucevean a subliniat că aceasta este una dintre primele măsuri ale PSD de a veni în sprijinul românilor cu venituri mici și medii.

„Conform prețurilor afișate de un retailer din România (rețeaua Profi), prețurile au scăzut la alimentele de bază cu procente cuprinse de la 14% (la ouă, un anumit brand de brânză și roșii), până la 50% (cartofi albi noi). Sunt însă alte branduri de brânză la care prețurile au fost reduse cu peste 35%. Pâinea (franzela albă) a scăzut cu 26%. 

Evident că astfel de măsuri nu pot mulțumi pe toată lumea, dar ar trebui să reînvățăm să cumpărăm românește și să-i apreciem mai mult pe producătorii români.

De cealaltă parte, pe plan economic, vom reduce inflația și va crește totodată și puterea de cumpărare a cetățenilor.

Sunt fapte concrete!

Vorbele sunt la alții.

Aveți mai jos și lista de produse agricole și alimentare care beneficiază prin ordonanță de urgență de reducerea cotelor de adaos comercial: 

 1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300 și 500 de grame, fără specialități

 2. Lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5%

 3. Brânză telemea din lapte de vacă vrac

 4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

 5. Făină albă de grâu «000» 1 Kg

 6. Mălai 1 kg

 7. Ouă de găină calibrul M 10 buc.

 8. Ulei de floarea soarelui 1L

 9. Carne proaspătă de pui (carne de pui, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard)

 10. Carne proaspătă de porc (carne de porc, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc)

 11. Legume proaspete vrac (legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei capia)

 12. Fructe proaspete vrac (fructe proaspete vrac: mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă)

 13. Cartofi proaspeți albi vrac

 14. Zahăr alb tos 1 Kg”, a declarat deputatul Șoldan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.