Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a informat că coaliția revoluționară a „bunei guvernări” care „dezvoltă România” este un basm. Acesta a subliniat că, în realitate, între partidele aflate la guvernare există o competiție înverșunată pe banii României și o lipsă de comunicare foarte evidentă. În acest context, PNL și USR-Plus, în loc să realizeze un proiect serios, au trimis la Bruxelles o ciornă cu PNRR-ul României. Șoldan consideră că răfuiala dintre PNL și USR-Plus a condus la un plan extrem de politizat, unde prioritate au finanțările pe partide, mai puțin pe proiecte de reformă.

„De aproape 6 luni, observăm cum coaliția PNL-USR-Plus se dovedește incompetentă pentru guvernare: au ratat gestionarea pandemiei, procesul de vaccinare este la un pas de eșec, iar PNRR-ul este o rușine națională. Dezvoltarea și reformele promise de PNL și USR-Plus le vor plăti românii, cu vârf și îndesat, pentru că jocurile lor de imagine nu au trecere în fața comisarilor europeni. Pentru guvernanții români, PNRR este, în prezent, un instrument politic, pentru păstrarea și consolidarea puterii.

România are nevoie de fonduri europene, care să se regăsească în fiecare comunitate, de la drumuri și canalizare, apă potabilă, până la spitale, școli și așa mai departe. Dar un plan național care să schimbe România în bine se face prin comunicare, seriozitate și responsabilitate. Mai mult, Guvernul trebuie să prezinte PNRR-ul mai întâi în Parlamentul României, forul reprezentativ al cetățenilor români, apoi la Bruxelles. După acest duș rece, de la Comisia Europeană, sper că s-au trezit și Cîțu, și Barna, și Ghinea!

Dacă ratăm acest tren al PNRR, ratăm șansa unei generații de a vedea, cu ochii ei, o Românie europeană!”, a transmis deputatul Șoldan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.