Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat că inițiativa sa legislativă privind reducerea TVA-ului la lemnul de foc de la 19% la 5% a fost votată în Parlament și a devenit lege. Acest demers vine în sprijinul cetățenilor care se încălzesc cu lemne, întrucât prețul acestora era aproape inaccesibil pentru unii oameni.

„În această vară am inițiat o propunere legislativă pentru reducerea TVA-ului de la 19% la 5% pentru lemnele de foc. Astăzi, toți colegii deputați au susținut această inițiativă și a devenit lege.

Avem o criză energetică în curs – prețurile la gaze și curent electric au crescut exponențial. Prețul la lemnele de foc s-a dublat de la an la an. Acest lucru a lovit fix în familiile cele mai vulnerabile.

M-am asigurat că prin acest demers legislativ va scădea prețul la lemnul de foc și se vor reduce cheltuielile cu utilitățile în gospodării şi vom proteja populaţia care cumpără lemn de foc, de tendinţele speculative, prin preţul mare la care se comercializează în prezent.

Iarna se anunță foarte grea, iar fără un ajutor din partea statului, foarte multe familii care-și încălzesc casa cu lemne de foc vor tremura în case de frig.

Mă bucur că, în Parlament, în doar câteva zile am votat și legea consumatorului vulnerabil, am acordat și compensări la facturile de gaz și energie electrică, iar astăzi ajutăm și familiile care se încălzesc cu lemne de foc să treacă mai ușor peste iarnă.

La cabinetul meu parlamentar din județul Suceava am primis zeci de persoane care mi-au solicitat în mod expres să susțin acest proiect de lege. Deși suntem într-o zonă în care avem păduri, lemnul de foc era din ce în ce mai greu de găsit la un preț convenabil. Sperăm că această iarnă va fi mai ușoară pentru miile de familii din județul nostru care se încălzesc încă la foc cu lemne”, a declarat Șoldan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.