Deputatul Uniunii Salvați România (USR) Emanuel Ungureanu și-a deschis cabinet parlamentar în municipiul Fălticeni. Cu această ocazie, Ungureanu a vorbit despre nevoia stringentă ca Spitalul municipal din Fălticeni să fie gata pentru a putea fi dat în folosință în această toamnă.

Totodată, Ungureanu a subliniat că la fel de important este și personalul medical care va deservi unitatea spitalicească, ținând cont că este o criză majoră de specialiști, îndeosebi de medici anesteziști.

„Aici este un spital care a început în urmă cu 34 de ani, iar de 24 de ani se tot construiește. Am promisiunea doamnei Pintea (n.r. Sorina Pintea, ministrul Sănătății) pentru alocarea sumei de 24 de milioane de lei pentru a finaliza, în sfârșit, o construcție care va deservi 65 de mii de locuitori. Pe lângă spitalul din Suceava și cel din Fălticeni va fi unul nou și va asigura o asistență medicală pe care nu o au multe județe. Motivul pentru care am început comunicarea directă cu autoritățile de aici a fost acela de a finaliza un obiectiv care nu se termina. USR are misiunea să ofere soluții sustenabile pentru o populație care până acum a fost batjocorită de sistemul sanitar și nu trebuie să vă vorbesc despre spitalul vechi din Fălticeni pentru că este din alt secol, secolul XIX. Acesta a fost renovat în condiții mizere, iar acum se  face o construcție de la zero, însă avem nevoie de doctori și va fi nevoie de rolul pe care îl am în comisia de sănătate ca să ofer această încredere, pe baza unui management care sper să fie susținut în continuare de Primărie”, a precizat deputatul de USR.

Ungureanu a ținut să îl felicite pe primarul Cătălin Coman pentru faptul că face eforturi pentru ca acest spital să funcționeze cât mai curând.

„Apreciez că primarul din Fălticeni se implică în finalizarea spitalului și face eforturi. La Fălticeni am fost acum fix un an și cred că mai bine lumea se concentra să finalizeze spitalul nou decât să bage bani într-o cocină. Chiar și în acest moment noua unitate medicală este în curs de finalizare, asta deoarece cei de la ISU au mai inventat niște căi de acces, niște scări, și mai e nevoie de o sumă importantă pe care Ministerul promite că o dă în septembrie și acesta este rolul nostru ca opoziție să împingem autoritățile să își facă treaba”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR a spus că a fost la spitalul din Gura Humorului și a văzut condițiile de igienă, declarând că acestea sunt bunișoare însă nu a văzut rampe de acces pentru persoanele cu handicap.

În final, acesta a susținut că face eforturi din postura de vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților ca la unitățile spitalicești din județul Suceava să nu ajungă medici asupra cărora planează suspiciuni de corupție.

 „Permanent am presat să vină finanțare, permanent m-am interesat ca la Suceava, pe lângă investițiile foarte bune care se fac, să nu se intre din nou pe sistemul pile și relații. Nu mi-am uitat originile și am ținut ca la Suceava să nu ajungă medici de o calitate slabă, dar care au în spate anumite pile politice. Am insistat ca secția de urologie de la Spitalul de Urgență din Suceava să fie dezvoltată cu persoane competente asupra cărora nu planează suspiciuni de corupție”, a afirmat deputatul Ungureanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.