Aleşi să îi reprezinte pe cetăţeni în Legislativ, la încheierea primului an din noul mandat, 25 de parlamentari au luat cuvântul în plenul instituţiei o singură dată, la depunerea jurământului. Minimum 10.000 de lei încasează lunar un parlamentar.

Cei mai mulţi parlamentari care au fugit de la a face auzite mesajele comunităţilor pe care le reprezintă sunt din PNL, opt la număr. De altfel, 30 dintre cei 79 de parlamentari PNL au vorbit de cel mult trei ori în plen. 

În aceeaşi situaţie se află şi fostul ministru al Culturii în Guvernul Orban şi apoi în Guvernul Cîţu, Bogdan Gheorghiu. În primul an din noua legislatură, acesta a vorbit doar la depunerea jurământului. 

Aleşi care au evitat comunicarea prin viu grai de la tribuna Parlamentului au fost şi la PSD, unde şase parlamentari au vorbit în plen doar la depunerea jurământului de instituire în funcţie. În total, dintre social-democraţi, 34 din 110 deputaţi nu au depăşit limita de trei luări de cuvânt în plen. 

Dintre aleşii AUR se remarcă cel mai tânăr parlamentar, Călin Balabaşciuc, care a rămas codaşul partidului la intervenţii. Balabaşciuc s-a evidenţiat anterior prin faptul că declaraţia sa de avere a fost goală anul trecut, spunând că este tânăr şi a trăit din banii părinţilor până să devină politician. De asemenea, tânărul din Moldovița s-a remarcat și prin bâlbele pe care le-a făcut la depunerea jurământului. Unele publicații titrând că Balabasciuc nu ar ști să citească.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.