Muzeul Bucovinei are plăcerea de a vă anunța deschiderea expozițiilor permanente de la Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun, pe data de 31 iulie 2016, la orele 14 și respectiv 19.

Cu această ocazie publicul va avea acces gratuit:

La Muzeul de Istorie  –     Duminică, 31 iulie între orele 17 -20.

–   Luni, 1 august 2016, între orele 10 -18.

La Cetatea de Scaun    –     Duminică, 31 iulie 2016, între orele 18 -24.

 

La deschiderea muzeului vor fi vernisate trei expoziții temporare organizate de Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei, în cadrul programului Hai în Bucovina:

 1. Expoziție „Ie și cămeșă din Bucovina”: 31 iulie – 13 august 2016
 2. Expoziție de fotografie  „Mănăstirea Dragomirna  – De la monumental la miniatură”, autor Petru Palamar: 31 iulie – 31 august 2016
 3. Bucovina – Expoziție, Tabere de pictură, Pătrăuți 2013, Călinești 2014, Sucevița 2015: 31 iulie –  31 august 2016

One Response

 1. Cam_aşa...

  Expoziție „Ie și cămeșă din Bucovina”:Vezi..
  http://prntscr.com/c09fw7
  Danga,langa! Langa,danga!
  „Mi-am permis să fac o invitaţie pe această cămaşă tradiţională. Le mulţumesc celor care au organizat expoziţia, Asociaţiei Ia Bucovina. Mesajul meu pentru tineri, dar şi în general pentru toţi românii este să poarte straiul popular românesc. Şi să declarăm dacă vreţi o ofensivă pentru autentic, pentru tradiţional. Asta va însemna un război declarat kitschului şi lucrurilor contrafăcute. Am îmbrăcat această cămaşă şi scrie pe pieptul meu . E o invitaţie în alb care o adresez tuturor, să veniţi să vizitaţi Bucovina”, a spus Gheorghe Flutur….
  Deci,spre stiinta dumilorvoastre,cum se zice in adevarata Bucovina,nu in cea butaforica,a lui Flutur – rubaşka aceea pe care a abordat-o dumnealui este doar atât,o rubaşka ruso-ukraineana,cum îi place lui, nu însă şi nouă!
  http://prntscr.com/c08q66
  Ea mai poate fi asemnata,pana la confuzie,cu o camasa de lautar de sorginte galitiana, o aluzie manelistica la un ipotetic costum popular,utilizat in mod impropriu de catre:
  a)lautari;
  b)lautari si politicieni ukraineni;
  c)lautari si politicieni români,manelisti si pedelisti…
  Cf. mai jos:
  http://prntscr.com/c08ry7
  http://prntscr.com/c08sa5
  http://prntscr.com/c08snf
  http://prntscr.com/c08tbs (….cu rubaska lui Gheorghi pe fundal…)
  Ca daca tragea dumnealui cu ochiul la Putna,pe data de 02.07.2016,ar fi vazut cămeşi bărbăteşti din Bucovina,ca mai jos
  http://prntscr.com/c08uqq
  Sa fi lăsat,dzicu eu,cămeşa tradiţională lautaresc-ukraineană,la locul ei,sa fi luat,pe lânga traistuţă si bundiţă,si instrucţiunile de utilizare.
  Domnul din poza,cel din stanga cu ochelari,este un distins intelectual, care i-ar fi explicat gratis domnului Ghita ce va sa zica in Bucovina camasa barbateasca si care sunt exceptiile,de exemplu că când anume se imbracă sperietorile din porumb sau malăncile cu cameşi precum aceea pe care a abordat-o dumnealui ,cu un mesaj promotional foarte puternic.
  Mai ramâne ca domnul Flutur sa apară si la conferinţele de presa in ţinuta de paparudă,pe un fond verde,cum apare in ultimul timp,din intamplare,deoarece,desigur,dumnealui nu a uitat ce i s-a întâmplat când cu „Paţaniile motanului Somnorilă”,o carte care avea pe copertă un mesaj promoţional la fel de kinky…
  Pace vouă,camarazi bucovineni,să nu cumva sa vă intoarceţi in mormânt !

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.