Vacanța este momentul perfect în care tu și familia ta vă puteți elibera de grijile cotidiene, punand pe primul loc relaxarea și bucuria de a descoperi destinații noi. Nu este dificil să planifici și să rezervi o vacanță în Egipt pe cont propriu, însă, odată ajuns acolo, îți vei da seama că Egiptul nu este o destinație ușor de vizitat. Majoritatea localnicilor cunosc doar limba arabă și au un obicei cultural de a negocia fiecare lucru. Dacă nu ești obișnuit cu aceste lucruri s-ar putea să ai mari dificultăți în ceea ce privește cazarea, vizitarea obiectivelor și transportul.  Dacă vrei să afli care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi înainte de a merge în Egipt, citește în continuare acest articol.

 

Află ACUM ce poți face că vacanța ta în Egipt să fie perfectă

 

Pregătește bagajul

Egiptul este o destinație unde te poți bucura de o vreme însorită și de temperaturi extraordinare. Clima este deșertică în cea mai mare parte a țării. În lunile de vară temperaturile sunt și de peste 50°C. Perioadele perfecte când poți alege un sejur în Egipt sunt cuprinse între lunile martie-mai sau septembrie-noiembrie. Chiar și atunci evită să îți încarci bagajul cu haine groase, fiindcă în aceste perioade temperaturile ajung în general între 25°C- 30°C. Descoperă ofertele de pe Karpaten.ro și alege perioada care ți se potrivește.

 

Pregătește actele

Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a pleca în sejur este să îți pregătești actele și să te informezi cu privire la condițiile de intrare în țară. Pe lângă documentele obișnuite, pentru a călători în Egipt în scop turistic ai nevoie de viză. Documentul trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul țării. Egipt este o țară sigură, însă este recomandat să eviți zonele aglomerate, să circuli pe timp de noapte, dar și să respecți obiceiurile sociale și tradițiile locale.

 

Planifica itinerariul

Egiptul este o destinație plină de temple și de morminte care îi uimesc pe toți vizitatorii lor.  Există o mulțime de lucruri de făcut, precum aventuri cu 4×4 în deșert, croazieră pe faimosul Nil sau scuba diving în Marea Roșie. Iubitorii de plajă pot vizita coasta Mării Roșii  sau se pot îndrepta spre Sinai, iar iubitorii de arheologie pot face o vizită în Luxor. Astfel, Egiptul îți oferă posibilitatea de a-ți creea propriul itinerariu și de a combina cultura, aventura și relaxarea într-o singură călătorie. Planifică-ți obiectivele și găsește cele mai bune locuri de vizitat în funcție de preferințele tale.

 

Sejurul tău în Egipt te așteaptă! Concediul nu trebuie să fie ruinat de lipsa de organizare. Alege oferta de vacanță care ți se potrivește, în funcție de preferințele tale dar și de buget. Evadează din monotonia zilnică către destinații de top și bucură-te alături de cei dragi de aventura în Egipt.

 

Sursa foto: pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.