Indiferent cât de puţin său mult îţi foloseşti imprimantă, în cele din urmă va veni momentul în care va trebui să înlocuieşti tonerul sau cartuşul.

De asemenea, acesta este momentul cel mai potrivit pentru a înţelege de ce trebuie întotdeauna să alegi cartuşe imprimantă hp compatibile sauoriginale şi nu contrafăcute.

De ce să alegi cartuşe compatibile sau originale?

Cartuşele originale sunt furnizate de producătorii imprimantei şi sunt adaptate perfect modelului ales de echipament. Acestea sunt consumabile de ultima generaţie, a căror menire este să garanteze compatibilitatea cu modelul selectat, o calitate înaltă a imprimărilor şi, de asemenea, funcţionarea fără probleme a dispozitivului. Cele compatibile sunt realizate de alte companii, dar respectă cele mai înalte standarde de calitate, furnizand aceeași eficiență.

De exemplu, atunci când cumperi un cartuş hp, poţi fi sigur că va funcţiona cu imprimantă hp sau când cumperi cartuşe imprimantă canon eficiente, ele vor funcţiona perfect pentru o  imprimantă Canon, fără a provoca defecţiuni.

De multe ori, modelele de cartuşe sau tonere contrafăcute, deşi este specificat pe ambalaj sau în descrierea produsului, că se vor potrivi pentru un model de imprimantă, acest lucru nu se întâmplă. În plus, aceste produse care nu sunt originale vor avea o performanţă redusă, mai exact, nu se va putea imprima decât un număr mult mai mic de pagini dintr-un cartuş, dar, mai ales, calitatea imprimării va fi mult mai slabă decât în cazul variantelor compatibile și originale.

Ce oferă în plus un cartuş bun?

Bineînţeles, cartuşele bune nu merită folosite doar pentru faptul că au o performanţă ridicată şi permit imprimarea de calitate. Avantajele şi motivele pentru a le alege sunt mult mai multe, şi anume:

  • datorită conţinutului de calitatea al cernelurilor folosite şi faptului că se potrivesc perfect pentru modelul de imprimantă, cartuşele originale nu se vor usca, deci nu rişti să arunci cartuşe pline, dar care nu mai pot fi utilizate datorită uscării cernelii din interior. Iar acest lucru se dovedeşte şi mai eficient dacă foloseşte foarte rar imprimantă.
  • conţinutul de calitate al unui cartuş va ajuta la întreţinerea imprimantei, căci în momentul în care vei tipări, cerneala va ajuta la curăţarea capetelor de imprimare, fără a lăsa pete sau urme pe aceste mecanisme. Astfel, imprimantă va funcţiona perfect de fiecare dată şi nu va exista riscul deteriorării.

Dacă ai achiziţionat de curând o imprimantă şi aceasta este încă în perioada de garanţie, atunci este obligatoriu să achiziţionezi cartuşe excepționale, altfel nu vei putea beneficia de reparaţii sau înlocuiri ale acesteia în cazul apariţiei unei defecţiuni. Şi astfel, va trebui să achiţi din buzunar costurile reparaţiei.

Sursa de imagine:
New Africa / Shutterstock.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.