Conform unui comunicat distribuit de organizația PNL Suceava către unele instituții de presă sucevene, aceștia recunosc indirect că, Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu a alocat fonduri pentru toate proiectele de anvergură din județul Suceava. 

Deși aceștia acuză respingerea amendamentelor PNL, totuşi, se vorbeşte despre votul PSD acordat pentru majorarea salariilor funcționarilor publici din Consiliul Județean Suceava și a instituțiilor subordonate, de alocarea de fonduri pentru terminarea centurii Sucevei şi a Rădăuțiului, de bugetarea drumului Siret-Suceava-Paşcani, dar şi de hachița lui Ion Lungu privind construirea Sălii Polivalente din Suceava, promisă de Lungu şi Flutur încă de acum 10 ani, respectiv din 2004, de când făceau echipă cu Traian Băsescu.

barba-icoaneNiculai Barbă, comunicatorul PNL și consilierul personal al președintelui CJ, lasă să se înțeleagă pentru Newsbucovina că proiectele privind pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc și Spitalul din Fălticeni urmează a fi luate ulterior in discuție, supuse la vot şi, de asemenea, respinse.

Chiar dacă o parte a presei promovează ideea că județul Suceava ar fi blocat de guvernarea PSD, totuşi, la o analiză obiectivă a bugetului pe anul 2017 se constată că şi aceste două proiecte au fost cuprinse și susținute de noua guvernare PSD-ALDE.

lansare candidati pnl sucevaÎn comunicat se mai afirmă că parlamentarii PNL critică PSD că nu au acceptat nici un amendament pentru județul Suceava.

„Așadar, după ce au promis lapte și miere în campanie pentru a obține voturi, PSD a ras județul Suceava de pe lista cu fonduri”, acuză parlamentarii PNL, arătând că toate amendamentele echipei lui Gheorghe Flutur au fost respinse.

Dezinformarea principală din comunicatul PNL se referă la faptul că acesta nu precizează că toate proiectele pentru județul Suceava au fost votate, deși amendamentele au fost respinse.

Contactat telefonic, un fost consilier județean, ne-a declarat: „Acest buget pentru județul Suceava este doar realizarea actualului Guvern, deși Flutur se pregăteşte deja să-și aroge merite ulterioare prin prezentarea unor aspecte negative neconcludente pentru bunăstarea sucevenilor. Probabil, singurele proiecte care nu au fost bugetate pentru 2017 au fost proiectele inexistente ale lui Gheorghe Flutur, proiecte care nu au fost vreodată măcar pe hârtie. Guvernul actual nu a putut bugeta, iar Parlamentul nu a putut vota, proiecte imaginare şi care nu au avut vreodată măcar un studiu de fezabilitate ori o documentație depusă. Aceste proiecte au fost doar în discursurile din campania electorală ale liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur, nefiind reale. Ele se regăsesc doar în presa locală aservită din județul Suceava şi atât. Flutur nu mai calcă pe la București, acolo nu mai are valoare nici măcar în partidul lui, nimeni nu-l mai bagă în seamă”, a declarat fostul consilier județean.

Comunicatul politic transmis de PNL evită să mai arate că, deși au fost respinse amendamentele liberalilor, toate proiectele pentru județul Suceava care nu au putut fi terminate în mandatul trecut vor obține finanțare în acest mandat.

Amintim că la preluarea mandatului de fosta administrație PSD (USL), CJ Suceava a avut de achitat datorii (arierate) de peste 126 milioane de euro lăsate de Gheorghe Flutur, lucru ce a făcut imposibilă terminarea, în ultimii 4 ani, a tuturor proiectelor de anvergură din județul Suceava.

Nu trebuie uitat nici că în mandatul 2008-2012 Flutur simula inaugurarea unor proiecte prin tăierea panglicilor și de câte trei ori la aceeaşi lucrare, în funcție de finalizarea anumitor tronsoane sau faze de execuție.

 

 

2 Responses

  1. Titi Popescu

    La alegerile din 2012 Stolojan a declarat pe scena Casei de Cultură, alături de Gheorghe Flutur, că vor fi făcuți 876 de km de autostradă. Foarte exactă a fost declarația. Nu s-a făcut nici unul, nici în Guvernarea PNL-CIOLOȘ. Cu 2 ani mai înainte, in timpul Guvernării Boc, aceiași Stolojan și Flutur vorbeau de peste 2000 de km. În ultimii 9 ani Flutur a condus județul 5 ani și îl va mai conduce încă 3. Poate o să termine în 3 ani tot ce a promis prin campaniile electorale…

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.