Fizioterapia are rolul de a dezvolta sau reda funcționalitatea unor părți ale corpului, contribuind la tratarea anumitor probleme de sănătate cauzate de accidentări, boli, dizabilități sau îmbătrânire.

Prin fizioterapie se poate  trata aproape orice boală care afectează muşchii, nervii sau articulaţiile. Fizioterapia are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamaţiilor articulare şi musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculară), antiedematoase (eliminarea umflăturilor rezultate din infiltrarea unui lichid seros într-un ţesut celular subcutanat), prin intermediul curenţilor de tip diadinamic, interferenţial şi aplicaţiei de ultrasunete, laser, Tecar, drenaj limfatic, masaj şi ultrascurte.

Prin procedurile de fizioterapie se urmăreşte scăderea inflamaţiei, de aceea terapia este indicată atât în inflamaţiile acute cât şi cronice, dar şi în perioada postoperatorie în afecţiunile ortopedice sau neurochirurgicale. De asemenea, fizioterapia are care rezultat și recuperarea, îmbunătăţirea şi menţinerea mobilităţii pierdute în urma unor afecţiuni de diferite etiologii, reintegrarea în activitatea zilnică normală, reducerea până la dispariţie a durerilor musculare sau articulare și îmbunătăţirea forţei şi tonicităţii musculare. În continuare vă prezentăm mai multe tipuri de fizioterapie!

Terapia Diamagnetică

Este o terapie neinvazivă și complet nedureroasă, aplicabilă imediat după orice traumatism sau în fazele pre și/sau post operatorii, capabilă să furnizeze zonei afectare medicamente, prin difuziune, fără a utiliza ace sau curent electric cu un avantaj uriaş pentru pacient în ceea ce priveşte confortul şi repetabilitatea intervenţiei.

Fizioterapia cu laser

Terapia cu laser utilizează lumina concentrată pentru a favoriza şi acceleră procesele naturale de vindecare ale organismului. În medicină, laserele permit chirurgilor să lucreze la un nivel înalt de precizie, concentrându-se pe o suprafaţă mică, dăunând mai puţin ţesutului înconjurător.

Crioterapia

Crioterapia reprezintă utilizarea generală sau locală a temperaturilor scăzute în domeniul medical. Crioterapia se utilizează pentru tratarea diferitelor leziuni articulare sau musculare.

Fizioterapia cu ultrasunete

Fizioterapia cu ultrasunete reprezintă o modalitate de tratament ce a fost folosită de către fizioterapeuţi încă din anii 1940. Metoda de aplicare a ultrasunetelor se face cu ajutorul unei dispozitiv care se plasează direct pe piele şi cu ajutorul unui gel conductor special.

Fizioterapia cu vacuum

Fizioterapia cu vacuum se foloseşte pentru recuperarea postoperatorie, dar are şi aplicaţii în ameliorarea fibrozei. Prin aplicarea tratamentului cu vid, se îmbunătăţeşte fluxul sanguin şi se mobilizează toxinele sau celulele de grăsime să se acumuleze sub piele, fiind astfel eliminate cu mai multă eficacitate de sistemele limfatic sau sanguin.

 

Clinica de Recuperare medicală, Kinetoterapie şi Fizioterapie Centrokinetic, are o echipă de peste 40 de doctori, medici şi terapeuţi specializaţi în afecţiuni neurologice şi ortopedice. Mai multe detalii  despre fizioterapie și fiziokientoterapie găsiți AICI!

De asemenea, clinica privată Centrokinetic din Bucureşti este pregătită cu un Departament de Ortopedie integrat, care oferă toate serviciile necesare pacientului, de la diagnosticare până la recuperarea post-tratament.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.