Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, a făcut publică o acțiune de salvare la care au participat doi colegi de-ai săi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Este vorba despre maiorul Marian Ruscan și locotenentul Ionuț Cobziuc.
„Chiar dacă a venit mai târziu, trebuie să împărtășim cu voi o fotografie și povestea ei. Joi, 3 decembrie, în jurul orei 11:30, s-a produs un accident rutier pe raza localității Bunești, în care au fost implicate un autoturism și un motoscuter. Pe vehiculul din urmă se aflau două persoane, un bărbat și o femeie, care au fost grav rănite.
Maiorul Marian Ruscan și locotenentul Ionuț Cobziuc, aflați în trafic, au intervenit și au acordat primul ajutor medical victimelor. O victimă a fost așezată în poziția laterală de siguranță, iar la cea de-a doua, i-a fost imobilizată manual coloana cervicală, care putea fi lezată. Concomitent, pompierii militari au solicitat la 112 resurse medicale specializate, iar la fața locului s-au deplasat modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Fălticeni și un echipaj SAJ.
Răniții au fost preluați de către cele două ambulanțe, SMURD și SAJ, și transportați de urgență la spital.
Maiorul Marian Ruscan este desemnat prim-adjunct al inspectorului șef, iar locotenentul Ionuț Cobziuc este adjunct al șefului Centrului Operațional, din cadrul ISU Suceava”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.