Nu știu cât de potrivit poate fi să asemănăm copiii cu florile. Când vine vorba despre copii, nimic nu-i mai potrivit decât să-i iubim și să lăsăm restul să vină de la sine. Dar cred că la fel putem proceda și cu florile. Ba, uneori este înțelept să procedăm la fel și cu cei care nu ne iubesc. Pentru că iubirea poate face minuni. Deseori e mai puternică ca o rugăciune. Sau poate o fi chiar răspunsul la rugăciune… cine știe? Oricum, iubirea poate mai multe decât poate ura. De asta sunt sigur. Numai că iubirea cere răbdare. Iar răbdarea este pe cale de dispariție în lumea contemporană. Am fost dresați să ne grăbim în orice. Ori graba nu-ți mai oferă prilejul de a te bucura. Pentru că bucuria trebuie trăită și tu, când să trăiești dacă trebuie să faci bani pentru rată, pentru un nou telefon, pentru o nouă mobilă, pentru un nou nimic pe care-l arunci la 3 zile după ce l-ai achiziționat, etc.

Natura nu se grăbește. Florile nu se grăbesc nicicând. Înfloresc la timpul lor, cresc în ritmul lor și se ofilesc când le vine rândul. De asta sunt atât de frumoase. De asta sunt atât de speciale. Și putem învăța de la ele multe, inclusiv cum să avem grijă de cei mici. Pentru că n-are rost să-i grăbim cu crescutul. Și copiii și florile au timpul lor de care nu trebuie să tragem ca să treacă mai repede. Ar fi o tragedie dacă am face asta.

Florile ne oferă frumusețea lor fără să ne ceară nimic în schimb, decât puțină atenție. La fel fac și copiii.

Tot florile ne bucură sufletul prin simpla lor prezență, fără să facă niciun efort în plus. La fel fac și copiii.

Florile ne umplu casa de viață și de frumos. La fel fac și copiii.

Florile ne amintesc că trebuie să prețuim și să îngrijim puritatea și delicatețea. La fel fac și copiii.

Florile ne învață că au nevoie de rădăcini puternice și sănătoase pentru a crește și a se dezvolta armonios. La fel fac și copiii.

Florile ne arată că au nevoie de un spațiu prielnic pentru a crește cum trebuie. La fel fac și copiii.

Florile ne demonstrează că deseori buruienile le pot sufoca dacă nu plivim puțin în jurul lor cât sunt la începutul vieții sau când au nevoie. La fel fac și copiii.

Florile pot oricând să ne ofere lecții de viață. La fel fac și copiii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.