Nesimțirea vecinilor o vezi imediat. Mai degrabă o auzi. Pentru că vecinii nesimțiți fac gălăgie ca și cum ar respira, ca și cum ar mânca, ca și cum (sau ca și când) ar face sex de performanță tot timpul.

De fapt ea e prea grasă , sau prea proastă ca să stârnească vreun fior erotic iar el e prea neajutorat cu duhul ca să aibe vreo erecție care să necesite așa niște urlete și pe lângă asta o înșeală de câțiva ani. De obicei, sunt niște frustrați care nu pot atrage altfel atenția asupra lor decât prin manifestările grobiene, zgomotoase care ar trebui să ne demonstreze nouă, muritorilor de rând, că au o viață grozavă, plină de hăhăieli și grozăvii. De fapt ei sunt grozavi: ei fac, ei dreg, ei rup, ei sfarmă, ei, ei, eiiiii…. Niște rahați cu ochi, triști până în pânzele albe, care n-au nici cea mai mică împlinire sufletească: nimeni nu-i iubește, nimeni nu-i îndrăgește, nimeni nu-i vrea în preajmă, nimeni nu-i respectă, nici măcar ei între ei. De fapt, tocmai izolarea socială i-a adus împreună, laolaltă cu faptul că nu pot trăi într-o comunitate de oameni normali. De aceea își găsesc locuri de întâlnire aparte, numai pentru ei, de obicei în fața blocului și doar acolo se pot simți în largul lor, dar numai dacă sunt împreună. Separat, nu rezistă nici 5 minute pentru că valul de scârbă și dispreț care vine înspre dânșii din partea celorlalți vecini , concetățeni sau cunoștințe e atât de mare, încât îi îneacă.

Când îi vezi, nici nu știi dacă să-i urăști sau să-i disprețuiești.  Te gândești numai că e mai plăcută compania unei vome decât prezența lor și parcă simt involuntar nevoia de a da la rațe.  Singurul lucru care îi face cât de cât suportabili e tocmai prostia lor pe care nu se sfiesc s-o ascundă, fiind convinși că e de fapt o formă avansată de inteligență. Așa că, dacă n-ai ce face și ești atent la discuțiilor lor, găsești suficiente motive să te consideri brusc norocos pentru familia ta, câinele tău și orice altă vietate din viața ta care poate o considerai la un moment dat indezirabilă, dar prin comparație cu ei, devine una minunată. Pe lângă acest aspect, remarci încă odată geniul lui Einstein care spunea că universul și prostia omenească sunt infinite.

Nesimțiții blocului îi cunoști foarte ușor: te culci cu ei și te trezești cu ei. Sunt acolo, mereu în fața blocului, cu pungile de semințe și telefoanele în mână. Nu produc nimic toată ziua decât mizerie și disconfort. Ba, mai fac și copii pe care îi cresc aidoma lor. Trăiesc doar din pricina faptului că Dumnezeu e prea bun cu cei săraci cu duhul și e ilegal să-i împuști. În rest, altă explicație, nu poate fi….

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.