În decursul anilor în care Suceava Live mi-a publicat articolele, am reușit să adun câțiva prieteni adevărați și toate mulțumirile mele se îndreaptă acum către ei.

Aflat deja de o lună și jumătate în Anglia, am fost pus în situația nu prea plăcută de a lipsi de la un eveniment foarte important din viața soției mele, Luminița, care își lansează sâmbătă, 2 aprilie, prima sa carte de poezii dedicată copiilor.

Dacă însăși istoria acestei cărți poate constitui mai mult decât un biet articol, mai important mi se pare faptul că oameni dragi nouă și-au găsit timpul necesar pentru a participa fizic la această carte. De la Radu Bercea al cărui penel a adăugat latura grafică a cărții și până la Sorin Poclitaru ale cărui sugestii și implicări organizatorice au dus la evenimentul de sâmbătă, prietenii noștri au fost alături de Luminița, suplinind astfel lipsa mea de lângă ea.

N-am să vă vorbesc despre valoarea poetică a poeziilor cuprinse în volum pentru că nu am curățenia sufletească a publicului țintă și pentru că, o data în viață, nu pot fi imparțial. Cartea are însă girul nepotului nostru Robert, care a fost motivul principal și publicul țintă al soției mele și mai are și aprecierea lui Sorin, ceea ce mă face să cred că Luminița a reușit cumva să-și păstreze copilăria îndeajuns de curată încât să poată fi expusă.

Sunt de părere că atât copiii dar, mai ales nepoții noștri au imperios nevoie de o literatură modernă dedicată lor, de poezie și cărți de colorat, cel puțin la fel de mult ca de orele de religie. Cred sincer că părinții trebuie să revină cât mai curând la educarea copiilor proprii înainte de a-i arunca în oceanul impersonal al „educației” școlare. Nu putem avea speranța unei reveniri la viață a societății românești atâta vreme cât vom continua să lasăm educația copiilor și nepoților pe mâna calculatoarelor și a tabletelor electronice. Nu mai putem sta să ne plângem de lipsa de cultură a populației, trebuie să facem ceva cât mai e încă timp.

Sâmbătă, la Cărturești, în Iulius Mall, un pas către normalitate, un cadou făcut atât copiilor cât și părinților, care, citindu-le celor mici poezii ce le sunt dedicate, vor redescoperi poate, ceva din universul copilăriei. Cum spuneam, acest articol le este dedicat tuturor prietenilor noștri care au decis să fie alături de Luminița.

Mulțumirile și toate gândurile mele de bine sunt pentru ei.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.