Experiența ultimilor doi ani pandemici ne-a arătat că apetitul pentru călătorii al sucevenilor rămâne, în continuare, la cote înalte. În ciuda restricțiilor de călătorie și a permanentelor schimbări legislative privitoare la vacanțe, sucevenii, e drept, mai puțini la număr, își fac în continuare planuri de vacanță, iar agențiile de turism își păstreză, în consecință, optimismul atunci când vine vorba de cifre.

Mihai Costea, managerul agenției de turism Campion Tour din Suceava afirmă că semnalele pentru anul curent sunt pozitive în materie de vacanțe, cererea din partea sucevenilor fiind peste așteptări.

„Majoritatea turiștilor s-au cam obișnuit deja cu ideea de pandemie, cu condițiile de călătorie impuse de anumite destinații și, din acest motiv, își fac planuri de vacanță cu o mai mare ușurime, comparativ cu perioada similară a anului trecut. E drept că deja o bună parte dintre turiștii nostri sunt și vaccinați, ceea ce cântărește foarte mult atunci când vor să-ți achiziționeze o vacanță din timp”, a transmis Mihai Costea.

Vacanțele rezervate din timp presupun reduceri însemnate de preț

 

Pentru cei care se bizuie să-și programeze din timp concediile în România sau străinătate, e bine de știut că perioada reducerilor Early Booking (n.red. Pentru înscrieri timpurii) este în toi. Pentru vacanțele din 2022 agențiile de turism pun la bătaie reduceri semnificative, cuprinse între 15% si 40% din valoarea serviciilor hoteliere. Aceste reduceri sunt valabile pentru înscrieri pana la data de 31.01.2022, în limita disponibilităților. De asemenea, fenomenul Early Booking continuă și în lunile următoare, dar pe măsură ce înaintăm în timp, cuantumul procentual al reducerilor scade.

Pentru cei care, din cauza condițiilor de călătorie în schimbare, preferă să-și rezerve vacanța mai târziu, le reamintim că pot profita din plin de reducerile de tip Last Minute. Acestea presupun o rezervare pe ultima sută de metri (chiar și cu câteva zile înainte de plecare), iar reducerile pot presupune și în acest caz valori cuprinse între 10 și 30%. Este de precizat că dacă în cazul ofertelor Early Booking, pe lângă prețul redus, poți beneficia și de alegerea perioadei dorite sau a hotelului dorit, în cazul ofertelor Last Minute, alegerile turiștilor vor trebui să se limiteze doar la hotelurile sau tipurile de camere rămase disponibile. În plus, reducerile Last Minute pot apărea doar pentru anumite date de plecare când gradul de umplere al aeronavelor sau al unităților hoteliere este mai scăzut.

 

Egiptul și Turcia rămân în continuare destinațiile vedetă pe Aeroportul din Suceava

 

În 2022, Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare din Suceava, se pregătește să devină din nou gazdă pentru mai multe zboruri charter de vacanță. Sezonul estival va debuta cu deja obișnuitul charter către Hurghada/Egipt. Prima cursă este programată pentru data de 25.03.2022, cu o frecvență săptămânală, în fiecare zi de vineri, ultima cursă fiind programată pentru data de 21.10.2022. O a doua cursă din Suceava către Hurghada este programată pentru ziua de luni, având de asemenea câte un zbor pe săptămână, în perioada 04.04.2022 – 24.10.2022.

Tarifele pentru o vacanță în Egipt în 2022 nu au crescut față de anul trecut. Evident, există și situații particulare când datorită anumitor factori ce țin de gradul de ocupare al aeronavelor, prețurile pentru anumite plecări să fie mai mari. În orice caz, o vacanță All Inclusive de 7 nopți la un hotel de 4* pornește de la 399 euro/persoană, cu zbor din Suceava și toate taxele incluse, a declarat Mihai Costea, managerul Campion Tour Suceava.

 

 

Șase zboruri săptămânale către Antalya/Turcia în 2022

 

Comparativ cu anul trecut, numărul de curse charter către îndrăgita Antalye va fi suplimentat în 2022, de la patru curse săptămânale la șase. Reprezentantul agenției Campion Tour ne mărturisește că în 2021, destinația Antalya a fost foarte cautată și foarte bine vândută, din acest motiv, companiile aeriene și touroperatorii plănuiesc suplimentarea curselor de pe aeroportul din Suceava.

Cursele de pe Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare din Suceava sunt programate să opereze după cum urmează:

  • O cursă în fiecare zi de luni, în intervalul 30.05.2022 – 26.09.2022
  • O cursă în fiecare zi de miercuri, în intervalul 15.06.2022 – 14.09.2022
  • O cursă în fiecare zi de joi, în intervalul 09.06.2022 – 22.09.2022
  • Două curse în fiecare zi de vineri, în intervalul 03.06.2022 – 23.09.2022
  • O cursă în fiecare zi de sâmbătă, în intervalul 11.06.2022 – 24.09.2022.

În ceea ce privește o vacanță în Turcia, pentru 2022 sunt deja apărute multiple oferte cu tarife începând de la 449 euro/persoană pentru un sejur de 7 nopti în regim All Inclusive sau Ultra All Inclusive, cu zbor din Suceava și toate taxele incluse, a conchis reprezentantul agenției Campion Tour din Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.