Actualul primar al Sucevei a anunțat în conferință de presă că pe site-ul Primăriei se află în dezbatere publică un proiect de modernizare a orașului, pe o perioadă extensivă de 10-15 ani. Edilul sucevean a enumerat o parte din proiectele ce sunt incluse în strategia de dezvoltare urbană.

„Suntem în faza de dezbatere publică în ceea ce privește Strategia de Dezvoltare Integrată Urbană a municipiului Suceava, pe site-ul Primăriei. Draftul conține mai multe capitole  și obiective strategice printre care reducerea cu 20% a emisiilor de carbon, în vederea atingerii obiectivului de municipiu verde până în anul 2020, dezvoltarea colaborării dintre municipiul Suceava și mediul de afaceri și asigurarea facilităților necesare în vederea creșterii economice locale până în anul 2030.

Un alt obiectiv este dezvoltarea potențialului turistic al municipiului în vederea atingerii statutului de centru regional al turismului, dar și îmbunătățirea cu 20% a serviciilor sociale, educaționale și de sănătate, precum și asigurarea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile în vederea creșterii eficienței accesului până în anul 2030”, detaliază primarul.

Candidatul la încă un mandat în funcția de primar a mers mai departe cu exemplele ce se găsesc pe pagina primăriei, cu alte obiective îndrăznețe, dar, spune el, posibile.

„Alt obiectiv trecut pe lista noastră este dezvoltarea durabilă a municipiului Suceava, în vederea asigurării creșterii cu 12% a condițiilor de trai, precum și creșterea calității vieții cu până la 15% până în anul 2025 în vederea estompării fenomenelor demografice din punct de vedere statistic.

Ce-i drept, este o lucrare destul de amplă cu multe capitole și obiective statistice, dar atât pe site-ul primăriei, cât și la avizier se găsesc detaliate toate acestea, precum și portofoliile de proiecte și resursele de finanțare. Aici, în primul rând, ne bazăm pe fondurile europene, pe Programul Operațional Regional, dar și cele sectoriale – POIM, și fondurile guvernamentale. Atragerea de investiții private este foarte importantă pentru a ne duce la bun sfârșit obiectivele.

Cei care sunt interesați pot intra pe site-ul primăriei, și se află în dezbatere publică, deci pot fi aduse modificări, îmbunătățiri, până la 30 iunie. În baza acestui instrument vom putea derula etapa următoare a obținerii fondurilor europene”, încheie primarul.

Cert este că cei care doresc să afle pe ce drum se îndreaptă Suceava, pot citi propunerile ce se găsesc pe site-ul oficial al primăriei. Mai mult cei care au propuneri sau pot aduce îmbunătățiri la proiectele incluse, pot face acest lucru până la sfârșitul lunii.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.