Stațiunea Turistică de Interes Național Sucevița își continuă drumul spre modernizare în același ritm bine-cunoscut, iar mărturie în acest sens stau proiectele la care se lucrează.

Pentru transformarea acestei comune a fost nevoie de investiții în toate domeniile, iar povestea continuă în localitatea condusă de Dorin Ioan Pînzar. S-a investit în infrastructura rutieră și încă se mai investește, iar în acest sens edilul a depus pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” un proiect privind asfaltarea a șase kilometri de drum în zonele Bercheza și Voievodeasa. Investiția se ridică la 2,2 milioane de euro, iar lucrările vor fi demarate imediat ce toate procedurile legale vor fi îndeplinite.

Pe de altă parte, Agenția Fondului pentru Mediu a aprobat un nou proiect depus de unitatea administrativ teritorială, ce prevede modernizarea iluminatului public stradal.

Și investițiile în unitățile de învățământ continuă la Sucevița, două proiecte importante urmând a fi implementate la școlile din comună. Este vorba despre cel privind reabilitarea și extinderea Școlii cu clasele I-VIII „Dimitrie Vatamaniuc” Sucevița, care se ridică la aproximativ 2,2 milioane de lei, și despre cel ce prevede reabilitarea și extinderea Școlii Voievodeasa, a cărui valoare este tot de 2,2 milioane de lei. Potrivit edilului Dorin Pînzar, ambele proiecte au scopul de a crește performanța energetică a școlilor, aspect important în contextul creșterii prețului la energie.

Tot pentru copiii din comună, Primăria Sucevița a amenajat un teren de sport cu gazon artificial și un spațiu de joacă ce deservesc elevilor Școlii cu clasele I-VIII „Dimitrie Vatamaniuc”.

Un alt proiect grandios la care se lucrează în comuna Sucevița este cel de construire a Așezământului Cultural Multifuncțional. Amplul proiect va face ca în localitate să existe o clădire cu sală de spectacole, sală de conferințe, bibliotecă, grupuri sanitare, care va fi dotată cu multimedia și sonorizare, mobilier și dotări specifice pentru oficiu. Potrivit edilului Dorin Ioan Pînzar, suprafața construită este de 1.180 mp, iar suprafața desfășurată este de 2.284, 50 mp, ceea ce înseamnă că va fi, cu adevărat, o clădire reprezentativă în comună. Clădirea de la Sucevița, care este finanțată prin Compania Națională de Investiții, are o valoare de 1.200.000 de Euro.

„Suntem obligați să contribuim la păstrarea identității noastre culturale și tradiționale, iar acest Așezământ Cultural Multifuncțional asta va face: va găzdui oameni și acțiuni care ne vor promova comuna și județul”, a subliniat primarul comunei Sucevița Dorin Ioan Pînzar.

Se lucrează și la Casa Mortuară din Voievodeasa, investiție importantă pentru comunitatea locală din zonă.

Și pentru că nevoile oamenilor sunt într-o permanentă schimbare, edilul Dorin Ioan Pînzar și echipa sa de la Primărie lucrează constant la noi proiecte ce au menirea să crească confortul cetățenilor, să atragă turiști și să crească calitatea vieții în comuna Sucevița.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.