DGASPC Suceava a reușit și în acest an, cu ajutorul sponsorilor,  să premieze copiii și  tinerii merituoși din sistemul de protecție socială în cadrul campaniei ”Susținem performanța”, ediția a III-a, 2020, a cărei organizare a reprezentat o adevărată provocare.

Cu toate restricțiile și regulile  dictate de starea de alertă, contribuția sponsorilor a condus, și de această dată, la îndeplinirea obiectivului principal al proiectului: acela de a recunoaște, încuraja și felicita rezultatele deosebite ale copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție socială.

Și de această dată,  din totalul de aproximativ 1500 de copii și tineri  care beneficiază de o măsură de protecție specială, au fost selectați 141 de copii și tineri (față de 95 în 2019),  din cadrul centrelor rezidențiale ale Direcției dar și din cadrul organizațiilor acreditate (Așezământul ”Sfantul Ierarh Leontie” Rădăuți, Casa de tip familial “ Preot Mihai Negrea” Vatra Dornei, Fundația FARA), din asistență maternală dar și din plasament simplu la familii cu sau fără grad de rudenie) au fost  premiați pe secțiuni ( Invățământ, Arte și Sport) în cadrul acestei campanii.

La Secțiunea Învățătură:

  • 68 de copii și tineri care au avut medii între 9.50 și 10.00, în decursul anul școlar 2019-2020, au primit prin intermediul sponsorilor premii în bani și produse iar premiile au fost  oferite de către ONG-uri și  firme partenere, de reprezentanți ai societății civile dar și de către persoane fizice.
  • Dintre aceștia, 5 tineri cu media generală 10.00 și o tânără care a fost admisă cu media 10.00 la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”Suceava, au primit trofee din partea DGASPC Suceava,
  • Pentru copiii și tinerii care au avut medii între 9.00 și 9.50, premiile care au constat în jocuri și jucării, rechizite și dulciuri, au fost oferite de Asociația ”Sfântul Dosoftei” din Suceava și Te Aud România din Gura Humorului .

La Secțiunea Arte:

– 11 copii și  tineri artiști vocali sau plastici au fost premiați pentru rezultatele remarcabile din domeniul artistic, în concursuri de muzică ușoară, remarcându-se la concursuri precum Vocea Bucovinei, la festivaluri de muzică populară, copii talentați în domeniul artei plastice, premiați la concursuri naționale de pictură iar  unul dintre copii a fost admis cu media 10 pe linie, la Colegiul Național de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

La Secțiunea Sport:

– 17 copii și tineri au fost premiați   pentru rezultatele deosebite din domeniul sportiv-sunt  cei care au obținut premii și medalii în ramuri ale sportului precum dans sportiv, rugby, qwan ki do, volei, fotbal și fotbal feminin, lupte greco-romane, jocuri paralimpice;

„Dacă amintirile din 2019, ne aduc în memorie, emoțiile pe care le-am trăit împreună la  Festivitatea premiere care a avut loc în  Sala ”Ștefan ce Mare” din Palatul Administrativ Suceava și  care a început cu intonarea Imnului de stat al României de către o tânără talentată din sistemul de protecție, în acest an, provocarea noastră  cea mai mare a fost să ne adaptăm condițiilor și restricțiilor care ne-au împiedicat să fim împreună însă nu ne-au oprit să  îi premiem din nou, pe cei mai buni și mai talentați copii și tineri din sistemul de protecție.

Și dacă nu putem adresa un cuvânt de început pentru deschiderea clasică cu care am fost obișnuiți, avem, în schimb multe cuvinte de mulțumire, recunoștință și apreciere adresate celor care ne-au fost alături și în acest an, care au apreciat și premiat într-un mod mai mult decât generos, performanța copiilor și tinerilor noștri.

Din acest motiv, vom enumera sponsorii și îi încredințăm că niciun copil nu va uita vreodată persoanele și evenimentele care i-au marcat copilăria, adolescența și tinerețea, pentru că acestea reprezintă perioadele cele mai intense de acumulare, de formare și de constuire a unui caracter frumos și a unei stime de sine pozitive, care îl vor ajută să-și  exprime întregul potențial și aibă succes în Viață, indiferent de unde a pornit.

Recunoștință și mulțumiri tuturor celor care au ales să fie aproape copiii și tinerii din sistemul de protecție dar  și celor care sunt răspunzători de creșterea și dezvoltatea lor armonioasă.

Recunoștința noastră și a copiilor și tinerilor noștri se îndreaptă către:

Domnul BOGHEAN ANDREI, doamna DZIMINSCHI DANIELA, domnul JALBĂ EUSEBIU, doamna DELIA ILIE și doamna TODEREANU MARIA, dar și către:

Fundația ”Te Aud România”, HHC România, Asociația ”Licuricii Fericiti”, SC Bucovina Art Consult, HNL Attitude SRL (Hashera),  Lust Expert și Asociația EDU-MAX , SOV CONTEX SRL, SC CONTAB KONT SRL, Asociația Rădăuțiul Civic, Asociația Culturală ” Sfântul Dosoftei”, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Centrul Regional Impotriva Traficului de Persoane Suceava, Fundatia Open Hands,  Asociația SEVA, Asociația MULTICARE.

Mulți dintre sponsori și-au exprimat dorința de a menține o legătură de mentorat cu copiii și tinerii merituoși, ceea ce reprezintă chiar unul dintre obiectivele acestei campanii!

Vom încheia cu un cuvânt de susținere:

  „Darurile sunt o recunoaștere a muncii lor, a rezultatelor frumoase la învățătură. Dorim să simtă dragostea pe care am pus-o în fiecare dar și cu mult curaj să pășească pe calea vieții. Nu sunt singuri. Îl au pe Dumnezeu prieten în viață și noi alături de ei.

          Noi nu am fi reușit să dăruim atâtea fără oamenii de bine pe care-i avem alături mereu.

Încă un vis a devenit realitate. Cine nu visează și nu are încredere, nu va reuși niciodată. Cine împiedică un om să-și realizeze visul frumos, se luptă cu Dumnezeu!

          Dorim să mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns acest moment al vieții cu sănătate și îi cerem să ne dea putere să le ducem demni și pe cele bune și pe cele mai puțin bune.

Mulțumiri aducem și oamenilor minunați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care ne-au oferit prilejul de a încuraja și de a susține performanța”.  ( Pr. Justinian-Remus A. Cojocar, Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”)

”Pe măsură ce cresc, copiii pot uita ceea ce le-ai spus dar nu vor uita felul în care i-ai făcut  să se simtă” (Kevin Heath)

Pe măsură ce noi devenim Rădăcini, copiii devin Aripi și de ei va depinde Viitorul nostru!”, a transmis Nadia Crețuleac, director executiv al DGASPC Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.