Ca în fiecare an, așa cum este tradiția, și în acest an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava și-a primit cu drag colindătorii în perioada 16.12-20.12. 2019 la sediul Direcției din Bld. George Enescu, nr.16.

„Ne-am pregătit de sărbătoare, am expus pe pereții holurilor, cele mai frumoase fotografii de la evenimentele organizate împreună cu beneficiarii noștri, copii și adulți,  am împodobit brăduții cu mult drag,…cu excepția unui singur brăduț natural,  pe care l-au împodobit chiar colindătorii noștri cu produse lucrate manual de ei, în atelierele de terapie ocupațională din cadrul centrelor.  Copii îmbrăcați de sărbătoare, cu voci îngerești, cu soare în suflet și zâmbete-n priviri atât din cadrul centrelor și caselor de tip familial, din rețeaua de asistență maternală cât și elevi de la școlile din județ, precum și adulți în veșminte tradiționale dar și  costumați care mai de care mai colorat și strălucitor, ne-au trecut pragul și ne-au încălzit inimile, ne-au încântat auzul și privirile, ne-au făcut să ne simțim împreună ca o mare familie”, a precizat Nadia Crețuleac, directorul DGASPC Suceava.

În data de 16 decembrie, la DGASPC au ajuns primii colindători, dar și în număr mare, frumoși la chip, la suflet și la straie. Copiii din asistență maternală din localitățile Salcea, Vatra Moldoviței, Frumosu, Sadova, Câmpulung, Bogdănești și Baia i-au fermecat pe cei de la DGASPC Suceava cu straiele lor tradiționale, cu glasurile lor emoționate și emoționante  și versurile îmbelșugate… apoi le-au călcat pragul copiii de la căsuțele Complexului Blijdorp și copiii de la căsuța “Visătorii” Fundu Moldovei, la fel de frumoși și dornici de apreciere.

Brăduțul din holul de la etajul 1 al Direcției a primit, sigur cu emoție,  în crengile sale, primii îngerași lucrați de copii.

„A doua zi,  ne-au colindat beneficiarii de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Pojorâta, copiii și tinerii de la Centrul de Servicii Multifuncționale Fălticeni, de la Centrul de Plasament “Mihail și Gavril” Solca dar și de la Fundația FARA. Glasuri cristaline și colinde din vechime ne-au adus aminte de copilărie. Brăduțul s-a bucurat ne noi podoabe lucrate de beneficiarii noștri în atelierele de terapie ocupațională.
În data de  18 decembrie, am avut deosebita plăcere să primim, din nou, colindători, cu mic, cu mare, din rețeaua de asistență maternală de la Bunești și de la școlile gimnaziale din Serbăuți și Călinești. Toți ne-au încântat atât privirile prin portul tradițional deosebit de frumos și specific zonei, cât și auzul prin talentul cântului de colinde vechi și tradiționale.  Mulțumiri preotului Cătălin Maxim și doamnei Silvia Stremciuc din Serbăuți pentru această bucurie”, a adăugat Nadia Crețuleac.

În data de 19 decembrie, holurile Direcției au răsunat din nou de glasurile colindătorilor. Frumoși și cu chipuri luminoase, îmbrăcați în portul nostru tradițional, au călcat pragul DGASPC colindătorii de la CRRN Costâna, care au avut alături de ei o orchestră profesionistă și i-au bucurat  cu colindele și urăturile tradiționale. Pe tot parcursul zilei cei de la Protecția Copilului au avut parte de mini spectacole superbe și din partea copiilor de la Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului, de La Așezământul ”Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți, de la centrele ”Speranța”, ”Colț Alb” și ”Micul Prinț” din Suceava dar și de la Școala Gimnazială din comuna Fântânele.

„În ultima zi de colind, am avut din nou colindători care ne-au umplut inimile cu bucurie și emoție. Ne-au colindat beneficiarii de la CRRPH ”O Nouă Viață”Siret,  copiii de la centrele ”Ama Deus” și ”Alma Mater” Siret precum și beneficiarii de la Centrul de Abilitare și Reabilitare ”O Nouă Șansă” Todirești, îmbrăcați în haine de sărbătoare,  ne-au încântat cu colinde tradiționale cântate cu voci calde și emoționate. Și ”Bradul cu colinde” din holul Direcției a primit ultimele podoabe dăruite cu drag de colindători, fiind încărcat cu îngerași, globuri, ghirlande, clopoței, steluțe, care în cea mai mare parte au fost lucrate în atelierele de terapie ocupațională din centrele noastre! Vă dorim să primiți și să păstrați în inimi bucuria curată a sărbătorii Nașterii Lui Iisus Hristos, să primiți și să dăruiți, să fiți spiridușii lui Moș Crăciun pentru copiii care nu cunosc această bucurie și  să aveți Sărbători binecuvântate alături de cei dragi! Bucurați ca să vă bucurați!”, a conchis Nadia Crețuleac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.