În contextul situației internaționale și a situației de conflict armat din țara vecină, Ucraina, directorul DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac anunță o parte din măsurile care s-au luat la nivelul instituției, pentru  a veni în sprijinul refugiaților mame și copii sau copii neînsoțiți care solicită sprijin din partea autorităților române, în conformitate cu procedura elaborată de către ANDPDCA, privind intervenția Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru asigurarea protecției drepturilor copiilor cetățeni străini provenind din Ucraina.

Astfel, la nivelul DGASPC Suceava s-a dispus înființarea unui Grup de lucru al cărei coordonator este directorul executiv al instituției, care este format din directorul executiv adjunct, șeful Serviciului Rezidențial Copii și Plasamente Familiale, șefa Centrului de Servicii de tip Rezidențial și Echipe Mobile, șefa Serviciului Juridic Contencios, grup de lucru care va coordona întreaga activitate în ceea ce privește serviciile specializate care pot fi acordate familiilor cu copii care solicită sprijin în acest sens.

Din data de 26 fabruarie a.c., angajații din cadrul Echipei Mobile Siret asigură permanența la Vama Siret, alături de cei din cadrul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Siret, pentru a identifica nevoile refugiaților și asigura accesul la serviciile de care aceștia au nevoie.

Începând de marți, 1 martie 2022, la nivelul DGASPC Suceava, se înființează un Centru de Colectare pentru alimente, produse de igienă, haine groase, pături, penjerii, lapte praf, pampers, produse care vor fi transportate zilnic către locațiile în care vor fi găzduiți refugiați (donațiile pot fi depuse la sediul central al DGASPC Suceava din Bld. George Enescu Nr.16 Suceava, intrarea principală).

De asemenea, în colaborare cu UNICEF România, la Vama Siret va fi instalat un cort, în care o echipă formată din specialiști UNICEF și asistenți sociali/psihologi voluntari din cadrul DGASPC vor asigura consilierea și accesul la servicii specializate, în funcțiile de nevoile refugiaților.

„Menținem permanent legătura cu ANDPDCA și Consiliul Județean Suceava precum și cu conducerea DGASPC-urilor din țară pentru a crea o rețea de sprijin națională, în ceea ce privește identificarea nevoilor și acordarea de servicii primare și de specialitate refugiaților din țara vecină.

Ținem legătura cu SPAS-urile din localitățile de la graniță care și-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare și sprijin familiilor de refugiați pentru a-i sprijini în acoperirea nevoilor pe care le au în acest sens.

Invităm ONG-urile din județ și din țară să ni se alăture în efortul nostru comun de a oferi servicii de specialitate și de calitate tuturor refugiaților la care se identifică astfel de nevoi”, a transmis Nadia Crețuleac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.