Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, anunțat că în urma primirii de la DSP Suceava a rezultatelor testării beneficiarilor și personalului care efectua ture în izolare în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-a procedat, în data de 21 aprilie, la izolarea celor 242 de beneficiari testați pozitiv într-o clădire separată de clădirea în care sunt cazați ceilalți 127 de beneficiari testați negativ.

De asemenea, angajații testați pozitiv care urmează a fi internați în spital, sunt înlocuiți, începând de astăzi, 22 aprilie 2020, de angajații care se află în izolare preventivă la domiciliu.

„Având în vedere că angajații de specialitate din cadrul centrului (asistenți medicali, infirmieri) vor avea de îngrijit beneficiari testați pozitiv COVID – 19, am solicitat, în decursul zilei de ieri, printr-o adresă la DSP Suceava, sprijinirea cu personal medical din cadrul spitalului, în vederea instruirii personalului din centru în ceea ce privește modul de folosire a echipamentului de protecție, intervenția, tratarea și monitorizarea evoluției beneficiarilor testați pozitiv COVID – 19 dar și prevenirea infectării angajaților testați negativ/netestați.
Totodată, am adus la cunoștința DSP Suceava faptul că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică nu are instalații de oxigen și niciun fel de aparatură medicală necesară unei astfel de situații, ca cea cu care ne confruntăm acum.
Angajații care au fost testați pozitiv au fost internați în cursul zilei de astăzi, o parte în Spitalul Orășenesc Rădăuți (8 persoane) iar cea mai mare parte, în Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan” Suceava ca urmare a unei foarte bune colaborări cu managerul acestuia, gen. Ionel Oprea”, transmite un comunicat al DGASPC Suceava.

Sursa citată mai menționează că s-a efectuat încă de ieri dezinfecția clădirilor și a spațiilor din incinta centrului, înainte de trierea beneficiarilor în funcție de rezultatul testării.
Pentru a crea condiții de odihnă angajaților care sunt în izolare la centru și asigură schimbul de tură, se vor monta în curtea centrului, containere de locuit, primite de la ISU Suceava, echipate corespunzător.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.