Victor Ciorbea a avut o ieșire nervoasă în timpul unui dialog cu o jurnalistă de la Newsweek România, pe tema posibilității ca, în calitatea sa de Avocat al Poporului, să sesizeze Curtea Constituțională cu privire alcătuirea completurilor de trei judecători.
Ciorbea a reacționat foarte dur atunci când a fost întrebat cum comentează faptul că doar anumite persoane cu probleme penale sau apropiate celor cu probleme penale susțin văd anumite probleme în justiție.

De asemenea, Victor Ciorbea și-a ieșit din minți în momentul în care jurnalista l-a întrebat ce face în mod concret pentru pacienții care se sting în spitale. Asta după ce, în timpul discuțiilor, Ciorba afirmase că „oamenii mor de vii în pușcării”.
Redăm, mai jos, fragmentele din interviu în care Victor Ciorbea a reacționat nervos.
Newsweek România: Cum vi se pare faptul că doar persoanele cu probleme penale vin la dumneavoastră să sesizeze lucruri care ar fi în neregulă în justiție. Mă refer la infractori dovediți. Cum priviți lucrul ăsta?
Victor Ciorbea: Nu știu dacă e așa. Dumneavoastră vă bazați pe interpretările foarte obiective, între ghilimele de rigoare, ale unora.
Newsweek România: Mă uitam că ultimele discuții le-ați avut cu domnul Adrian Severin, care este condamnat definitiv.
Victor Ciorbea: Bun, a fost și el, între alții. Dar sunt jurnaliști…
Newsweek România: Jurnaliști de la Luju…
Victor Ciorbea: Avocați…
Newsweek România: Avocați, domnul Toni Neacșu (fost judecător și vicepreședinte al CSM – n.r.), condamnat definitiv pentru mai multe infracțiuni.
Victor Ciorbea: Fostul președinte al Asociației Procurorilor, care nu e nici condamnat, nici apropiat de nimeni și așa mai departe. Cei care mi-au cerut i-am primit, cine nu mi-a cerut nu i-am primit. Ăsta a fost criteriul. Am primit, cu o săptămână înainte, ONG-uri care mi-au cerut…
Newsweek România: ONG-uri, la fel, apropiate de cercurile infractorilor…
Victor Ciorbea: Nu știu dacă au fost sau nu, mă rog… Din punctul dumneavoastră de vedere, toți sunt infractori și ăștia nu mai au niciun drept.
Newsweek România: Nu din punctul meu de vedere…
Victor Ciorbea: Ăștia trebuie omorâți, împușcați. Hai să-i împușcăm pe toți…
Newsweek România: Domnule Ciorbea, nu asta am spus și nu asta v-am întrebat.
Victor Ciorbea: Hai să-i împușcăm pe toți, să nu-i mai luăm în discuție, nu-i mai primim, nu mai discutăm. Nu știu de ce dracu ne mai condamnă CEDO, pentru că nu respectăm drepturile condamnaților, că-i omorâm de vii în pușcării…
(…)
Newsweek România: Dar care a fost ultima problemă pe care ați rezolvat-o pentru pacienții care mor în spitale, domnule Ciorbea?
Victor Ciorbea: Stimată doamnă, dacă vreți, vă dau un raport întreg.
Newsweek România: Dați-mi un exemplu, vă rog.
Victor Ciorbea: Nu-mi cereți mie exemple, că am șase domenii în subordine, doamnă.
Newsweek România: La infractori mi-ați putut spune concret.
Victor Ciorbea: Sunteți mai șmecheră sau ce dracu mai sunteți… Și cu asta am încheiat.
Newsweek România: De ce vorbiți așa, domnule Ciorbea?
Victor Ciorbea: Că n-am timp. Mi-ați spus că mă întrebați de un lucru. Văd că puneți întrebări #Rezist.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.