Biroul Permanent al Senatului a sancţionat-o pe Diana Şoşoacă cu avertisment scris în urma raportului depus de Comisia Juridică privind „abaterile de la deontologia parlamentară”. Sesizarea împotriva Dianei Şoşoacă a fost depusă de PNL, la iniţiativa Alinei Gorghiu.

„Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat şi susţinut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Şoşoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare (…) prin conduita ofensatoare, comportamentul inadecvat şi utilizarea termenilor injurioşi şi ofensatori în cadrul Senatului, Doamna senator Iovanovici-Şoşoacă încalcă deontologia parlamentară, normele de conduită, demnitatea funcţiei şi solemnitatea activităţilor parlamentare desfăşurate în plenul Senatului”, se arată în raportul depus la Biroul Permanent al Senatului. Potrivit documentului, „Încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcţiei, cu toate responsabilităţile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”.

Comisia juridică a Senatului a propus sancţionarea Dianei Şoşoacă pentru nepurtarea măştii în sala de plen, pentru discurs homofob şi extremist, dar şi pentru încălcarea legilor şi a „normelor de bun-simţ”. „Membrii Comisiei au identificat în cuprinsul stenogramelor şedinţelor Senatului apeluri repetate adresate de preşedintele de şedinţă doamnei senator Iovanovici-Şoşoacă pentru a purta o mască de protecţie corespunzătoare pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2, iar domnia sa nu a dat curs solicitării folosind argumente negaţioniste faţă de fenomenul pandemic şi minimalizând rolul măsurilor de protecţie sanitară adoptate de autorităţi pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor”, se mai arată în raport.

Diana Şoşoacă: Voi cere ajutor internaţional

Senatoarea Diana Şoşoacă a transmis Comisiei un răspuns scris, în care îi acuză pe senatori că o supun discriminării, hărţuirii şi jignirilor pentru că emite „opinii” cu care coaliţia de guvernare nu este de acord. Aceasta a subliniat că va anunţa ambasadele şi va cere ajutor internaţional. „Vă anunţ că voi sesiza pe lângă instituţiile Statului Român, inclusiv instituţiile internaţionale cu prerogative în apărarea drepturilor omului, mai ales cu privire la discriminarea subsemnatei pe criterii de religie şi etnie, cu privire la exprimarea unor opinii de specialitate  juridică, având în vedere că subsemnata sunt de profesie avocat, dar şi cu privire la declaraţiile politice pentru care niciun om politic nu poate răspunde în niciun mod, încălcarea dreptului la liberă exprimare şi libertatea de opinie. (…)  

Vă învederez că faţă de presiunile şi hărţuirea pe care le exercitati faţă de subsemnata, mă văd nevoită să anunţ toate ambasadele din România cu privire la linşajul la care este supus un DEMNITAR AL STATULUI ROMÂN ŞI VOI CERE AJUTOR INTERNAŢIONAL”, a explicat Diana Şoşoacă.

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.