Inspectorii Antifraudă din cadrul ANAF, însoţiţi de procurori ai DIICOT au descins vineri dimineaţă la complexul Dragonul Roşu din Capitală, într-un control tematic. Potrivit unor surse HotNews, este vizat sectorul textilelor într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul estimat la peste 30 de milioane de euro. Compania Dragonul Roşu SA a derulat în 2014 afaceri de 61,7 milioane de lei, obţinând un profit net de 23,6 mil lei (32% marja profitului) cu doar 8 angajaţi.

Compania Dragonul Roşu SA, membră a Niro Group, a fost înfiinţată în anul 2003. Este format din Dragonul Roşu 1, Dragonul Roşu Megashop (clădirea etalon a zonei), Dragonul Roşu 3,(specializat pe încălţăminte), Lumea Copiilor (complex comercial dedicat copiilor), Dragonul Roşu 5 şi Dragonul Roşu 6 (două pavilioane noi, reconstruite în urma incendiului din vara anului 2010), Dragonul Roşu 7, Dragonul Roşu 8 şi Dragonul 9 – CASĂ DESIGN (dedicat articolelor pentru casă).

Complexul Dragonul Roşu, care găzduieşte peste 5.500 de magazine are un istoric bogat în controale şi amenzi, dar evaziunea a continuat de fiecare dată, indiferent de sancțiunile aplicate. Însă, există și o explicație pentru această situație: Dumitru Nicolae sau Nicu Niro este omul de afaceri care controlează printre altele complexul Dragonul Roșu, de langa complexul comercial Europa, probabil locul unde evaziunea fiscală înseamnă anual chiar și bugetul unor primării foarte mari.

Nicu ”Niro” a ajuns ”client” al DNA nu din cauza evaziunii fiscale de la complexul Europa, ci din cauza unor acuzații de trafic de influență și solicitarea unei șpăgi de 7,6 milioane de dolari de la Fujitsu Siemens pentru a interveni la miniștrii Dan Nica și Șerban Mihăilescu.

Nicu Niro este nimeni altul decât finul vicepremierului Gabriel Oprea, ocupând și funcția de secretar general adjunct în rândul UNPR. În același timp, Nicu Niro este omul de bani pentru un număr impresionant de politicieni.

Omul de afaceri este prezentat, de oameni politici pe care îi catalogăm drept a fi lideri grei ai partidelor, ca fiind ”generalul” tuturor baronilor sau celor care pretind că sunt la butoanele politicii din România.

Dumitru Nicolae Niro a devenit de curând înrudit cu vicepremierul Gabriel Oprea. Vicepremierul l-a cununat pe Niro la începutul lunii septembrie a anului 2014, iar conform celor de lareportervirtual.ro, la nunta patronului complexului Europa, invitații au fost doar unul și unu: Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Elena Udrea, Dorin Cocoș, Cozmin Gușă, realizatorul TV, Rareș Bogdan. Nu au lipsit nici doi dintre foștii capi ai SRI, Virgil Măgureanu și ultimul șef al Securității, Iulian Vlad. Prezența laolaltă a tuturor acestor nume spune foarte multe despre legăturile strânse și extrem de diversificate ale lui Nicu ”Niro”.

În plus, ca un fel de întărire a relațiilor, Niro- Oprea, copilul lui Niro o are ca nașă chiar pe Ana Oprea, fiica liderului UNPR.

Întrebarea logică pe care oricine și-o pune este dacă încep procurorii asaltul la generalul Oprea prin lovitura cu manta la Niro? În ziua de astăzi nici nu ști la ce să te aștepți și la cine să te aștepți că va fi vizat de procurori. Un lucru este cert: la Dragonul Roșu, în vremea de glorie a USL, a existat o interdicție la controale la acest complex.

Nicu Niro este, fără îndoială, în topul celor mai influenți și ”talentați” lobbyiști politici, din România ultimilor 25 de ani. Acesta personaj a acționat ca o punte între politică și afaceri. Altfel spus, Nicu ”Niro” este balamaua perfectă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.